Rôzne

Veľkolepá oslava na Dunaji: River Show opäť rozprúdi život na rieke

O silný zážitok sa postará aj Spanilá jazda, do ktorej sa zapájajú majitelia motorových člnov a lodí. Je to výnimočný moment, kedy na Dunaj prichádza jedna loďka za druhou.

Ilustračný obrázok k článku Veľkolepá oslava na Dunaji: River Show opäť rozprúdi život na rieke
7
Galéria
Zdroj: RIVER SHOW

Posledná júlová sobota sa bude niesť v znamení osláv Dunaja a jeho okolia. River Show už piatykrát prinesie návštevníkom exhibície vodných športov, Spanilú jazdu jácht a motorových člnov či módne prehliadky. Bratislava24.sk o tom v mene organizátora podujatia informovala Minako Hiroshimová z Cherry&Cherry agency.

Pestrý program

Na nábreží pred Euroveou čaká divákov 27. júla pestrý program na vode aj na brehu. Jazdu na jetsurfoch predvedú talentovaní jazdci z Jet Surf Slovakia. Program na vode tiež spestria hasiči a páni z Poriečneho oddelenia Policajného zboru SR, ktorí predvedú, ako prebieha kontrola dokladov na rieke či odtiahnutie pokazeného plavidla. O dunajský rýchlostný rekord na vodnej lyži sa pokúsi šikovný jazdec Tomáš Urbánek.

Na brehu si budeme môcť užiť tanečné vystúpenie a na módnych nadšencov čaká fashion show či výstava švajčiarskych luxusných hodiniek. Umelecké duše zase poteší pohľad na tematické obrazy z Viktoria’s Ga­llery. Pre najmenších lodivodov sú pripravené tematické lodnícke aktivity a chýbať nebudú ani zaujímavé prednášky o Dunaji.

Na zdravie vody

O silný zážitok sa postará aj Spanilá jazda, do ktorej sa zapájajú majitelia motorových člnov a lodí. Je to výnimočný moment, kedy na Dunaj prichádza jedna loďka za druhou až sa zaplní celá hladina. Plavba začína o 16:00 hod. a účastníkov bude sprevádzať loď na palube s DJom Mairee a ďalšími bratislavskými rezident DJmi.

Zároveň sa počas tejto udalosti predstaví verejnosti projekt Na zdravie vody. Ako už názov napovedá, cieľom projektu je zdôrazňovať medzi obyvateľmi, aké dôležité je starať sa o naše prostredie, dbať o zdravie vody, rieky a jej okolité oblasti. Projekt pravidelne prináša aktivity na čistenie a skrášlenie Dunaja a jeho širokého okolia. Je určený pre verejnosť a zapojiť sa môže naozaj ktokoľvek.

sobota / nábrežie pri Eurovea / 14:00 hod. / vstup voľný

River Show
7
Galéria
Zdroj: RIVER SHOW

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM