Ľuba Lesná Rôzne

RegioJet: Vlaky na trase Bratislava Dunajská Streda sú preplnené

Čoraz častejšie je terčom kritiky železničná spoločnosť RegioJet za to, že v špičke sú vlaky na trase Dunajská Streda - Bratislava preplnené. Nepriaznivá situácia nastala pred rokom, keď spoločnosť vymenila veľkokapacitné súpravy za menšie.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet: Vlaky na trase Bratislava Dunajská Streda sú preplnené
Zdroj: TASR

Primátor mesta Dunajská Streda Zoltán Hájos, ktorého oslovili občania s podobnými sťažnosťami, podčiarkol, že dopravca prisľúbil, že podľa potreby budú súpravy premávať v častejších intervaloch. "To sa však nestalo a niektoré, hlavne poobedňajšie vlaky, ktorými prichádzajú domov robotníci a študenti, sú úplne preplnené, o piatku ani nehovoriac,“ povedal Hájos.

Dodal, že RegioJet sa odvoláva na to, že rokuje s ministerstvom hospodárstva a zvýšenie hustoty spojov podmieňuje vyššími štátnymi dotáciami.

„Tento postoj je veľmi otázny. Ak teda štát z našich daní zvýši príspevok, RegioJet zvýši hustotu vlakov. Podnikateľ, ak podniká čestne, poskytne cestujúcim zľavy aj na úkor nižšieho zisku, aby bola verejnosť spokojná s jeho službami, a nepresedlala na autobusy. RegioJet však chce problém, ktorý spôsobil sám, riešiť z našich daní,“ podotkol primátor.

Podľa jeho ďalších slov, ak nemieni spoločnosť zvýšiť hustotu vlakov, lebo ministerstvo nezvýši dotácie, tak sa súpravy nemali vymeniť za kratšie.

„Súčasnú situáciu treba zmeniť. Pochopiteľne, podnikateľ sleduje svoje záujmy. Samozrejme na menej vyťažených trasách postačujú aj kratšie súpravy, ale v prípade vlakov, ktoré sú pravidelne preplnené, nemožno sledovať zníženie nákladovosti na úkor kvality cestovania,“ zdôraznil Hájos.

Primátor uviedol, že mesto Dunajská Streda ako regionálne centrum sa obráti listom na vedenie RegioJetu a bude žiadať zvýšenia hustoty spojov.

Usilujeme sa získať aj reakciu RegioJet-u.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM