Správy Samospráva

Rača rozhodla. Vo vinohradoch v lokalite Fixle musia odstrániť čierne stavby

Na stavbu štyroch jednopodlažných a jedného dvojpodlažného domu stavebný úrad nevydal rozhodnutie o umiestnení stavby a ani stavebné povolenie.

Ilustračný obrázok k článku Rača rozhodla. Vo vinohradoch v lokalite Fixle musia odstrániť čierne stavby
Zdroj: Dnes24.sk

Stavebný úrad bratislavskej mestskej časti Rača vydal začiatkom tohto mesiaca stavebníkovi Jurajovi O. druhé nariadenie o odstránení nepovolených stavieb vo vinohradoch v lokalite Fixle. Na stavbu štyroch jednopodlažných a jedného dvojpodlažného domu nebolo totiž vydané rozhodnutie o umiestnení stavby a ani stavebné povolenie. Informovala o tom hovorkyňa starostu Rače Eva Miklánková.

Mali by zmiznúť do 120 dní

Stavebník dostal v súvislosti s odstránením stavby aj podmienku, že po odstránení stavieb uvedie pozemky do primerane pôvodného stavu podľa druhu využitia zapísanom na liste vlastníctva a v súlade s funkčným využitím určeným územným plánom mesta. „Stavebník je tiež povinný stavbu odstrániť do 120 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia,“ spresnila Miklánková.

Prvé rozhodnutie o odstránení týchto stavieb vydala račianska samospráva v roku 2015, stavebník sa voči nemu odvolal a nadriadený orgán rozhodnutie o odstránení stavieb zrušil a postúpil na nové prerokovanie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM