Krimi

Proces v kauze vraždy na bratislavskej Obchodnej ulici dnes pokračoval

Na Okresnom súde Bratislava I dnes pokračovalo výpoveďami svedkov hlavné pojednávanie s obžalovaným Holanďanom Gerritom Janom K.

Ilustračný obrázok k článku Proces v kauze vraždy na bratislavskej Obchodnej ulici dnes pokračoval
Zdroj: Webnoviny.sk

Proces s obžalovaným Holanďanom Gerritom Janom K., ktorý mal podľa obžaloby v roku 2014 v centre Bratislavy zavraždiť 25-ročnú Simonu je naplánovaný aj na štvrtok 14. júla. Súd sa dnes oboznamoval i s listinnými dôkazmi.

Samotný obžalovaný Holanďan sa na poslednom tohtoročnom konaní nezúčastnil. Súd však vo veci napriek tomu konať mohol. „Ospravedlňujem klienta z dôvodu jeho zdravotných komplikácií s tým, že predkladáme súdu jeho žiadosť o konanie v jeho neprítomnosti,“ uviedol vtedy obhajca obžalovaného.

Duševný stav obžalovaného

Na súde v apríli vypovedala znalkyňa z odboru psychiatrie, ktorá spolu s kolegyňou vyšetrovala duševný stav obžalovaného. Podľa názoru znalkýň trpí obžalovaný zmiešanou poruchou osobnosti, skonštatovali u neho duševné poruchy vyvolané užívaním kokaínu, závislosť na alkohole či iných návykových látkach však preukázaná nebola. U obžalovaného nediagnostikovali žiadne závažné duševné ochorenie.

V novembri 2014 našli policajti obhorené telo mŕtvej ženy po požiari v byte na Obchodnej ulici v hlavnom meste. Podľa polície mal obvinený Gerrit Jan K. Simonu z okresu Senica poraniť nezisteným predmetom na hlave a potom ju zapáliť. Žena utrpela rozsiahle popáleniny na viacerých častiach tela a zraneniam na mieste podľahla.

Čítajte aj: Tragická dopravná nehoda: Cisterna zošrotovala auto, v ktorom zomrel 46-ročný muž

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM