Nina Táborská Samospráva

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik odvolil: "Výsledok bude tesný, traja sme sa dostali na podobnú pozíciu"

Milan Ftáčnik dnes prišiel voliť spoločne so svojou manželkou. Svoj hlas odovzdal na Základnej škole Matky Alexie v Starom Meste krátko po jedenástej. Dnešok bude tráviť oddychovaním až do večera, v boji o primátorské kreslo očakáva tesný výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik odvolil: "Výsledok bude tesný, traja sme sa dostali na podobnú pozíciu"
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Dnešok strávim skôr rodinným spôsobom, pretože tá kampaň bola naozaj náročná tento rok, posnažím sa teda trochu si oddýchnuť a večer budeme spoločne čakať na výsledky volieb,“ odpovedal pmiátor na otázky novinárov ako bude tráviť zvyšok dnešného dňa.

Podľa neho nás dnes čaká ešte dlhá noc. „Odhadujem, že výsledok bude skutočne tesný, traja sme na podobnej pozícii, takže bude treba počkať na spočítanie všetkých hlasov. Preto si chcem teraz oddýchnuť a potom sa opäť vrátiť do volebného cyklu,“ dodal súčasný primátor.

Prvé výsledky by mohli byť známe už okolo polnoci.

Primátor Ftáčnik by chcel čo najvyššiu volebnú účasť. „Vtedy je mandát pre poslancov aj primátora silný a majú možnosť sa oprieť o dôveru voličov,“ dodal.

Vo volebnej miestnosti dnes musel čakať. „Samotná voľba sa zdržiava tým, že dostanete 41 kandidátov, v Petržalke okolo 80 a máte sa medzi nimi rozhodnúť,“ podotkol M. Ftáčnik a dodal, že sa mu nepáči, že voliči nedostávajú domov zoznam všetkých kandidátov.

„Teda starší človek, ktorý by si chcel ten zoznam pozrieť, pripraviť sa, rozhodnúť sa doma v pokoji, koho bude voliť, a priniesť si, povedzme, papierik s číslami, tak to nemá možnosť urobiť,“ uviedol na záver.

Milan Ftáčnik odvolil v centre mesta
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM