Správy

Primaciálny palác bude vysvietený na modro

Bratislava sa zapojí do Svetového dňa povedomia o autizme. Celosvetová kampaň, ktorá nesie názov Rozsvieť modrú, je zameraná na zvýšenie povedomia o autizme.

Ilustračný obrázok k článku Primaciálny palác bude vysvietený na modro
Zdroj: TASR

Primaciálny palác bude v sobotu 2. apríla 2016 vysvietený na modro. Hlavné mesto chce tak vyjadriť podporu všetkým, ktorých sa autizmus dotýka.

„Som rád, že môžeme podporiť ľudí s autizmom, ktorým v súčasnosti trpia mnohí ľudia na celom svete. Zapojíme sa preto do tejto kampane a verím, že tak nielen zvýšime povedomie o tomto ochorení, ale zároveň aj podporíme ľudí trpiacich touto chorobou,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ako prejav úcty k tejto vývinovej poruche sa 2. apríla významné budovy a stavby po celom svete rozžiaria na modro. Táto farba je symbolom komunikácie, pričom tak ako ľudia dlhé roky nerozumeli autistom, ani oni nerozumeli zdravým.

Modré svetlo pomáha zacieliť pozornosť verejnosti na autizmus – vývinovú poruchu, ktorá ovplyvňuje v súčasnosti viac ako 70 miliónov ľudí na celom svete. Cieľom kampane je zvýšiť povedomie o autizme a snaha začleniť ich medzi seba a vytvoriť im podmienky pre zmysluplný život.

Prečítajte si aj: Hendikepovaným vrátili bezplatné cestovanie v MHD

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM