Správy

Príčiny požiaru v bratislavskej nemocnici vyšetrujú, škody nie sú veľké

Príčina vzniku stredajšieho (27.4.) požiaru v nemocnici na Mickiewiczovej ulici v Bratislave sa vyšetruje. Škody by nemali byť veľké.

Ilustračný obrázok k článku Príčiny požiaru v bratislavskej nemocnici vyšetrujú, škody nie sú veľké
Zdroj: TASR

Stredajší požiar v nemocnici na Mickiewiczovej si nevyžiadal zranenia, ani nespôsobil veľké škody na majetku.„Nedošlo k žiadnemu poškodeniu zdravia. Rozsah škôd sa momentálne analyzuje, prvotné odhady ukazujú, že je minimálny,“ uviedla v stanovisku Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB), pod ktorú zariadenie spadá.

Požiar vyšetrujú hasiči aj polícia, interné vyšetrovanie začala aj nemocnica. Podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Lucie Mihalíkovej zisťovateľ príčin požiarov po ohliadke predbežne nepotvrdil ani nevylúčil úmyselné konanie osoby. „Výška spôsobenej škody bude vyčíslená dodatočne. Presné príčiny, ako aj ďalšie okolnosti požiaru sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania,“ povedala.

Čítajte viac: Požiar v centre mesta! Nemocnicu na Mickiewiczovej zachvátili plamene

Oheň sa šíril z priestoru pre fajčiacich psychiatrických pacientov, odhalila ho pravidelná kontrola. Desiatky pacientov preto za asistencie hasičov, polície aj zamestnancov evakuovali. „Približne 50 pacientov psychiatrie spolu s časťou pacientov kliniky neurológie bolo okamžite premiestnených do iných priestorov Nemocnice Staré Mesto. Situáciu sa podarilo zvládnuť v pomerne krátkom čase,“ priblížila v stanovisku UNB.

Hospitalizovaní pacienti z neurológie sa vrátili naspäť na oddelenie hneď po skončení zásahu. Potom, čo priestory skontrolovali hasiči a pacientov vyšetrili zdravotníci, sa na lôžka vrátili aj pacienti zo psychiatrie. Ostatných pacientov sa požiar nedotkol. Od ukončenia zásahu sa zdravotná starostlivosť poskytuje v plnom rozsahu bez prevádzkových obmedzení.

Na mieste zasahovalo 24 hasičov so siedmimi kusmi techniky.

Požiar v nemocnici na Mickiewiczovej
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM