Maros Palesch Rôzne

Premávka cez Pezinskú Babu bude obmedzená

BRATISLAVA. S dopravnými obmedzeniami musia počítať vodiči na ceste II/503 z Pezinka do Perneka. Horský priechod Pezinská Baba je totiž v havarijnom stave a v niektorých úsekoch hrozí zosuv cesty.

Úplne vylúčená má byť doprava nad 7,5 tony, s výnimkou pravidelnej autobusovej dopravy. Situáciu rieši vedenie Bratislavského samosprávneho kraja v spolupráci PZ SR a so spoločnosťou Regionálne cesty Bratislava (RCB), ktorá spravuje cesty II. a III. triedy v kraji.

„Bezpečnosť premávky na Pezinskej Babe je pre nás prvoradá, preto sme prijali všetky nevyhnutné opatrenia, ktoré odbremenia dopravu na tomto kritickom úseku,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo. Zároveň uviedol, že osobnú aj pravidelnú autobusovú dopravu chcú zachovať. Ako župan zdôraznil, prvoradá je bezpečnosť, preto na odstránenie porúch na tomto dôležitom dopravnom spojení so Záhorím využijú všetky dostupné možnosti.

Ako ďalej uviedol župan Pavol Frešo, podľa vypracovanej geologickej štúdie sú v kritickom stave viaceré úseky komunikácie. Na povrchu vozovky sa tvoria trhliny, zosúvajú sa niektoré úseky cesty, krajnice, zvodidlá aj násypy. Spoločnosť RCB preto urobila predbežné opatrenia, odstránili sa zemné nánosy, zaliali trhliny a na komunikácii sa umiestnilo dopravné značenie. Stav cesty spoločnosť Regionálne cesty Bratislava denne monitoruje. Finálny rozsah škôd aj opatrení bude známy až po vykonaní geofyzikálneho prieskumu. Na základe neho sa následne vypracuje projektová dokumentácia pre rekonštrukciu Pezinskej Baby.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

PEZ_BABA
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM