Aktualizované Nina Táborská Správy

Práce na železničnej trati počas víkendu obmedzia vlaky medzi Petržalkou a Kittsee

Regionálne vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko v úseku Bratislava/Petržalka-Kittsee (ÖBB) obmedzí počas víkendu rekonštrukcia trate. Práce budú prebiehať v sobotu 21. a v nedeľu 22. novembra 2015 (oba dni od 7.10 h do 13.50 h).

Ilustračný obrázok k článku Práce na železničnej trati počas víkendu obmedzia vlaky medzi Petržalkou a Kittsee
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo na tomto úseku počas víkendových dní premáva 21 regionálnych expresov (REX). Obmedzenie sa dotkne šiestich z nich, ktoré premávajú na trase Bratislava/Pe­tržalka-Kittsee-Wien-Deutschkreutz (160 km).

Týchto šesť spojov bude v dotknutom úseku Bratislava/Pe­tržalka-Kittsee (5 km) nahradených autobusmi. Platí to pre vlaky v oboch smeroch.

Výluku realizujú Železnice SR, správca železničnej infraštruktúry. Dôvodom sú rekonštrukčné práce medzi stanicami Bratislava/Pe­tržalka-Kittsee.

Doprava z Bratislavy do Viedne a späť:

Na začiatku trasy z Bratislavy do stanice Kittsee a na konci trasy z Kittsee do Bratislavy budú vlaky nahradené autobusmi. Autobusy na trase z Bratislavy budú jazdiť v iných časových polohách (idú podľa osobitného cestovného poriadku – približne o 20 min. skôr)

Stanice/ zastávky obsluhované náhradnými autobusmi:

Bratislava/Pe­tržalka-Kittsee – náhradné autobusy budú pristavené pred budovami staníc: Bratislava/Pe­tržalka a Kittsee. Všetky autobusy budú v stanici Kittsee nadväzovať na vlaky z aj do Viedne a Deutschkreutzu, pričom od stanice Kittsee do Viedne ide vlak už podľa cestovného poriadku ÖBB.

Preprava bicyklov v spojoch náhradnej autobusovej dopravy nie je z prevádzkovo-prepravných dôvodov možná. ZSSK a Rakúske spolkové železnice ÖBB sa cestujúcim ospravedlňujú za problémy spôsobené obmedzeniami v osobnej železničnej doprave.

Podrobnosti o výluke a cestovné poriadky náhradnej autobusovej dopravy sú zverejnené na internetovej stránke ZSSK www.slovakrail.sk.

Polícia tiež upozorňuje vodičov, že oddnes (piatok 20.11.) bude z dôvodu sanačných prác na železničnom priecestí pred obcou Kittsee obojsmerne uzatvorený hraničný priechod Jarovce-Kittsee. Dopravné obmedzenie bude trvať: od 21:00 hod do 08:00 hod dňa 24.11.2015

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM