Nina Táborská Rôzne

Pozrite sa, čo vás čaká v posledný októbrový víkend v hlavnom meste

Tento víkend si príde na svoje skutočne každý. Budú sa ochutnávať rôzne dobroty, víkend bude plný hudby, zaujímavých festivalov, čaká vás tiež niekoľko jedinečných bazárov. Pozrite si prehľad toho najzaujímavejšieho, čo prinesú najbližšie dni v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite sa, čo vás čaká v posledný októbrový víkend v hlavnom meste
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Sobota:

Brazil Visual: festival brazílskeho filmu

Portugalský inštitút prináša v poradí 2. ročník festivalu brazílskeho filmu Brazil Visual. Začínasa už túto sobotu a potrvá až do 29. októbra. Odohrávať sa bude na dvoch miestach: v priesotorch Academia Universum a KC Dunaj.

Cieľom festivalu je priblížiť Bratislave súčasnú brazílsku kinematografiu, kultúru, reálie, spoločensko-politickú situáciu a každodenný život Brazílčanov.

Festival začína o 19:00 v Academia Universum. Otvorí ho zaujímavá výstava.

Kozmodróm 2014

25. októbra sa v Spoločenskom dome Nivy bude konať šiesty ročník Kozmodrómu. Ide o obľúbený festival science fiction a fantastiky, s jedinečnou koncepciou a atmosférou. Potrvá jeden deň. Hlavnou náplňou je séria prednášok zameraných najmä na scifi.

Vstupné na celý deň je 5 eur, témou tohto ročníka sú „Korene scifi“.

Trh – Piac – Markt

Už tradične sa v Starej tržnici bude konať obľúbený trh, ktorý ponúkne aj tentokrát sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy. Brány Starej tržnice sa otvoria o 10:00 ráno.

Túto sobotu sa môžete tešiť aj na bohatý sprievodný program v podobe predajnej výstavy Kreativita a Hobby, tekvicové tvorivé dielne v TUTO, na premiéru autorského dokumentárneho filmu Daniely Krajčovej, ktorá mapovala spomienky seniorov na Starú tržnicu, dozviete sa niečo nové o pestovaní húb a ich liečivých účinkov na ľudský organizmus a taktiež sa bude konať aj Škola varenia.

Blíži sa Halloween

Halloweenske výčíňanie už klope na dvere. A treba sa naň poriadne pripraviť! Posledný októbrový víkend bude preto v Atlantis centre venovaný strašidelným maskám a halloweenskej výzdobe.25.10.2014 – 26.10.2014, 10:00 / Atlantis Science Center

Petržalská baretka 2014

2. ročník súťažného festivalu humornej hudobnej tvorby „Petržalská baretka“ je opäť tu. Vyhlasujú ho Kultúrne zariadenia Petržalka, Národné osvetové centrum a skupina Lojzo. Názov Petržalská baretka je symbolický, je spomienkou na lídra legendárnej skupiny Lojzo Mariána Kochanského.

Festival sa začína 25.10.2014 o14:00 hodine v Dome kultúry Zrkadlový háj.

Čáry máry Rafael

Večer zábavy, čarodejníc a strašidiel je opäť tu. Centrum Rafael pripravil program, na ktorý prijali pozvanie štyri strašidlá. Vy budete musieť splniť ich úlohy. Program štartuje o 16:00 hodine.

Mozart Requiem

Koncert pri príležitosti Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých sa uskutoční o 18.00 hodine v Dóme sv. Martina. Diriguje Konstantin Hiller. Podujatie sa koná v rámci Mozart festivalu 2014.

Nedeľa:

Bazár na hrade Devín

Štvrtý Bazár na hrade Devín bude zameraný na starožitnosti, remeselnú výrobu a vintage. Treba dúfať, že bude pekné počasie, Bazár sa totižto bude konať jedine v prípade priaznivých poveternostných podmienok. Začína o desiatej ráno, vstupné sú 4 eurá.

Nedeľná Paráda!

Celý svet pod jednou strechou, taká bude najbližšia Nedeľná Paráda. Koná sa v rámci Seniorfestu Bratislava 2014 a teda je venovaná seniorom. Témou bude ako dobre žiť a starnúť, čerpajúc pritom inšpiráciu aj z iných krajín a kultúr.

Paráda sa začína v nedeľu o 11:00 hodine v Starej tržnici. Tešiť sa môžu milovníci čajov. Nachystaný je Čajový cech s čajovou poradňou. Ako pripraviť naozaj tradičný a skvelý džem sadozviete v Škole varenia Jem iné a nebude chýbať ani varenie medzinárodnej kuchyne naživo.

Nedeľný Terezkin Blšák

Nedeľa prinesie tradičný susedský blšák. Posuňte ďalej veci, ktoré Vám už neslúžia a nájdite niečo pre seba. Na výmenu alebo i predaj môžte priniesť čokolvek. Okrem starej pračky či chladnčiky. Vymieňať a predávať môžete knihy, platne, hudobné nástroje, hračky, detské oblečenie, bižutériu, umelecké dielka ale pokojne aj niečo domáce pod zub: džem, med, kompót?…

Next festival 2014

S príchodom zimy sa blíži aj 15. ročník medzinárodného festivalu súčasnej hudby. Jedná sa o festival pre milovníkov hudby, ktorí majú radi hudobné experimenty bez žánrového či iného obmedzenia.

Začína sa o 19:00 vo Fuga – priestor pre chýbajúcu kultúru.

Vegánska večera

Najlepšie zakončiť víkend dobrou večerou. A4 – priestor súčasnej kultúry prichádza s novinkou: navar vegánske jedlo, prines ho a zdieľaj s ostatnými… Niečo nové môžete ochutnať, naučiť seba ale aj iných. Blíži sa Medzinárodný deň vegánov, osláviť ho môžete aj vy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM