Krimi

POZOR, sociálnymi sieťami sa ŠÍRI hoax: Investovanie do Slovnaftu je PODVOD!

Polícia upozorňuje, aby ste sa vyhli statusu a reklame na sociálnych sieťach o investovaní vlastných peňazí do Slovnaftu. Ide o hoax, ktorý sa dokonca objavuje aj na YouTube!

Ilustračný obrázok k článku POZOR, sociálnymi sieťami sa ŠÍRI hoax: Investovanie do Slovnaftu je PODVOD!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

„Už niekoľko týždňov koluje na sociálnych sieťach podvodný status, ktorý vyzýva na investovanie a zneužíva značku Slovnaftu. Najnovšie sa podvod objavuje aj ako reklamné video na platforme Youtube,“ vystríha polícia ľudí na Facebooku.

„Ak nechcete prísť o peniaze, neklikajte na odkazy, ktoré vám tieto podvodné statusy a videá ponúkajú ako možnosť investovania. Ich jediným cieľom, je dostať sa k vašim peniazom a údajom z platobnej karty!“ dodáva polícia.

Reakcia Slovnaftu

Aj samotný Slovnaft sa od nekalej praktiky dištancuje a takisto ľudí upozorňuje. „Spoločnosť vyzýva, aby ľudia na podozrivé ponuky spojenými so Slovnaftom nereagovali. Môžu však spoločnosť o svojej skúsenosti informovať. Právnici Slovnaftu pripravujú možnosti, ako ochrániť obchodné meno a značku a zabrániť týmto subjektom v ďalších podvodných aktivitách,“ píše sa vo vyhlásení spoločnosti Slovnaft.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM