Adriana Banásová Správy

Poznáte najúspešnejších športovcov Bratislavy za rok 2015? Mesto im aj tento rok udelilo ocenenie

Hlavné mesto v spolupráci s BSK a Bratislavským združením telesnej kultúry už po 23-krát zvolilo Najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja za rok 2015. Slávnostné oceňovanie sa konalo v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte najúspešnejších športovcov Bratislavy za rok 2015? Mesto im aj tento rok udelilo ocenenie
Zdroj: TASR

Aj tento rok sa mesto rozhodlo oceniť tých, ktorým šport nie je cudzí. Do ankety sa mohli zapojiť všetci obyvatelia nášho mesta a kraja.

„Je mi cťou zúčastniť sa tohto športovo-kultúrneho podujatia. To, že dnes opäť oceňujeme najlepších športovcov a športové kolektívy svedčí o tom, že sa vytvorila tradícia, ktorá si zasluhuje rešpekt a našu úctu. Pred nami stoja víťazi ankety, ktorým dali hlas obyvatelia nášho mesta a kraja a týmto hlasovaním ocenili nielen ich športový prínos, ale aj charakter, vôľu a dôstojnú reprezentáciu nášho mesta. Verím, že toto vyznamenanie bude pre nich povzbudením pre ďalší športový rast,“ prihovoril sa na slávnostnom galavečere prítomným primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Víťazov bolo mnoho

V hlavnej kategórii seniori sa víťazom a športovcom roka stal triatlonista Richard Varga, ktorý získal už štvrtý titul majstra sveta na akvalatnových MS v Chicagu. Ďalšími ocenenými bez určenia poradia sa stali Andrea Klemetisová (karate), Matej Beňuš (vodný slalom), Barbara Míková (lyžovanie na tráve), Iveta Putalová (atletika – špritny) a Ingrida Suchánková (karate-kumite).

V kategórii juniori zvíťazil karatista Martin Kolčák a ďalším oceneným športovcom sa stal Enrik Julian Smoliga (karate).

V kategórii talent roka bez určenia poradia ocenenie získala Dominika Maniková (BMX), Lucia Simonidesová (športová gymnastika) a Michael Šulka (karate).

Víťazným kolektívom v kategórii športový kolektív sa stal Kolektív K4 1000 m klubu ŠKP Bratislava v zložení Denis Mišák, Erik Velček, Juraj Tarr, Tibor Linka v rýchlostnej kanoistike.

V kategórii telesne postihnutí športovci je víťazom Róbert Ďurkovič a Michaela Balcová (boccia-súťažný pár BC4). Ďalším oceneným je aj telesne postihnutý športovec Richard Csejtey v stolnom tenise.

Mimoriadne ocenenie a poďakovanie primátora patrí šachistom Petrovi Petránovi, Igorovi Stohlovi a Ľubomírovi Ftáčnikovi zo šachového klubu ŠK Slovan Bratislava za zisk titulu majstrov sveta a úspešnú reprezentáciu Bratislavy a Slovenska na majstrovstvách sveta štvorčlenných družstiev v šachu v kategórii seniorov nad 50 rokov.

Prečítajte si tiež: BSK spolu s Centrom včasnej intervencie zriadi požičovňu hračiek

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM