Alexandra Húsková Rôzne

Potrebujete pretriediť knihy, prípadne doplniť knižnicu novými titulmi a zároveň prispieť na dobrú vec?

Do 22. apríla môžete priniesť do Mestskej knižnice nepotrebné a naopak, medzi 23.až 29.aprílom získať nové knižky. Tie bude knižnica v uvedenom termíne predávať za symbolické ceny na svojom nádvorí.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete pretriediť knihy, prípadne doplniť knižnicu novými titulmi a zároveň prispieť na dobrú vec?
Zdroj: TASR

Mestská knižnica v Bratislave v spolupráci s ďalšími knižnicami organizuje 9. ročník Bratislavskej burzy kníh na nádvorí knižnice na Klariskej 16. Toto podujatie s charitatívnym cieľom bude súčasťou programu Bratislava pre všetkých v rámci dní otvorených dverí bratislavskej samosprávy.

Zúčastnené knižnice venujú na burzu knihy vyradené zo svojich fondov, na burzu poputujú aj knihy z Filozofickej fakulty Univerzity Komenského. Zapojiť sa však môžete v týchto dňoch aj vy a to prinesením kníh na ľubovoľné pracovisko Mestskej knižnice (na uliciach Laurinská 5, Klariská 16 a Kapucínska 1 a 3) v pracovných dňoch medzi 8:00–19:00 hod.

Následne sa knihy budú predávať od 23.4.2015 do 29.4.2015 na nádvorí knižnice za symbolickú cenu 50 centov a výsledná suma z predaja kníh bude použitá na zakúpenie zvukových kníh pre Oddelenie nevidiacich a slabozrakých v Mestskej knižnici.

Oddelenie otvorila Lady Diana

V minulom roku sa akcie zúčastnilo takmer 17 tisíc návštevníkov a získané finančné prostriedky boli použité na rozšírenie ponuky zvukových nahrávok a revitalizáciu fondu pre nevidiacich a slabozrakých klientov. „Máme medzi nimi 162 aktívnych čitateľov a každý z nich dokáže prečítať okolo 100 kníh ročne,“ uviedla pre Bratislava24.sk Milada Svetková z Mestskej knižnice v Bratislave.

Oddelenie, ktoré slúži zrakovo znevýhodneným občanom bolo slávnostne otvorené Lady Dianou – princeznou z Walesu, v roku 1991.

Burza kníh bude prebiehať na Klariskej 16 od štvrtka 23.4.2015 do stredy 29.4.2015 medzi 8:00–19:00 hod, a počas víkendu medzi 10:00–19:00 hod.

Prečítajte si viac tu: Máte doma veľa kníh a neviete čo s nimi? Darujte ich do mestskej burzy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM