Adriana Banásová Rôzne

Potrebujete oddych? Viete, na akom festivale uvoľníte nie len telo, ale aj myseľ?

Ak ste prepadli umeniu jogy, máme pre vás zaujímavý tip ako stráviť predposledný augustový víkend. V areáli Hotela Zochova chata čaká na zvedavcov festival Shantiloka so zahraničnými lektormi.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete oddych? Viete, na akom festivale uvoľníte nie len telo, ale aj myseľ?
Zdroj: Dnes24.sk

Druhý ročník jedinečného festivalu jogy a relaxačnej hudby pripadol tento rok na 21. až 23. augusta.

Ak máte predsudky, že joga je priveľmi „krkolomná“ a niektoré polohy cvičení nezvládnete, nemusíte mať obavy. Podujatie dáva priestor všetkým so záujmom o umenie jogy a je prispôsobené fyzickej kondícii i telesným schopnostiam účastníkov. Jednoducho povedané – zacvičiť si môžu všetci – začiatočníci, pokročilí či experti.

Zábava i poučenie v prostredí bukových lesov

Názov festivalu pochádza zo sanskrtštiny a v preklade znamená planéta pokoja.

„Shantiloka vystihuje zámer celého festivalu. Cieľom je priniesť pokoj a mier do našich duší a následne podielom nášho vnútorného dobra a harmónie prispieť k šíreniu pokoja a mieru na celej Zemi,“ uviedol hlavný organizátor podujatia Fredy Ayisi.

Podujatie návštevníkom prinesie nie len relax a zábavu, ale aj poučenie v podobe prednášok o terapii zvukom, zelenej strave či duchovnej numerológii. V programe festivalu taktiež nájdete aj masáže či koncerty relaxačnej hudby.

Atraktivitu festivalu ešte viac podčiarkne prostredie bukových lesov areálu Hotela Zochova chata, ktorý bol vybudovaný v súlade s princípmi feng šuej a v roku 2011 získal odbornú cenu Stavba roka.

Zahraničné osobnosti jogy

„Ťahákom tohtoročnej Shantiloky je Brian Nygard z New Yorku, ktorý je jedným z najpopulárnejších učiteľov v americkej metropole a k joge sa dostal po dlhoročnom trápení s chronickou bolesťou chrbtice. Brian bude viesť niekoľko cvičení,“ vysvetľuje Fredy.

Festival svojou návštevou poctia aj jogíni z Himalájí či Rakúska. „Akcie sa zúčastní aj Slovenka, ktorá za jogou precestovala celý svet, teraz Pražanku Marti Procházkovú, lektorku jivamukti jogy,“ dodal Ayisi.

Novinkou Shantiloky bude celodenný zábavný program pre deti, ako aj hodiny detskej jogy pod vedením inštruktorky Ivany Strakovej.

Cena vstupného je v piatok a v nedeľu 10€, vstup na celodenný hlavný program v sobotu stojí 30€, na celý víkend 45€.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM