Kultúra Rôzne

Poslúchali ste? Do Bratislavy prídu Mikulášovia so svojimi pomocníkmi

December je mesiacom, ktorý majú radi malí aj veľkí. Čas sa na chvíľu zastaví, rodiny sa schádzajú. Najväčšiu radosť však majú deti, pre ktoré majú sviatky čarovnú moc.

Ilustračný obrázok k článku Poslúchali ste? Do Bratislavy prídu Mikulášovia so svojimi pomocníkmi
8
Galéria
Zdroj: TASR

Mikuláš na ľade

V Ružinove na vás čaká popoludnie plné športových disciplín spojené s prezentáciou Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji žien do 18 rokov. Počas podujatia sa na klzisku objaví Mikuláš s jeho pomocníkom čertom a prekvapí všetky deti. Všetky poslušné deti dostanú sladkú odmenu, ktorú si Mikuláš prinesie v batohu. Úsmev na každej detskej tvári je zaručený.

5. december / 17:00 – 18:30 hod. / klzisko v Ružinove

Mikuláš v CENTRALe

Do CENTRALu príde Mikuláš! Počas mikulášskeho poobedia sa môžete tešiť na Smejka a Tanculienku, detské divadelné predstavenie Mikulášsky autobus a divadlo HAAF pod vedením herečky Zuzany Haasovej. Popri tom všetkom sa môžete baviť v tvorivých dielňach, v Mikulášskom fotokútiku, pri zdobení mini báboviek s Potten&Pannen Staňek, či na vianočnom workshope s KC Slunce.

5. december / 16:00 – 19:00 hod. / Central

Mikuláš v Podunajských Biskupiciach

Do Podunajských Biskupíc príde Mikuláš! Na priestranstve pri pošte na Uzbeckej obdaruje deti sladkosťami a ovocím. Bude mať so sebou aj čerta. Príďte mu dokázať, že ste cez rok naozaj poslúchali. O zábavu sa postará žonglujúci klaun Tomík.

5. december / 16:30 – 18:00 hod.

Mikuláš vo Vajnoroch

Vajnory budú vo štvrtok rozsvecovať vianočný stromček. Tejto milej povinnosti sa ujme Mikuláš. Vítané sú všetky deti, ako aj dospeláci, ktorí chcú zažiť jedinečnú vianočnú atmosféru.

5. december / 17:00 hod. / Park pod lipami

Mikuláš na Námestí Mateja Korvína

V rámci debutových Vianočných trhov na Námestí Mateja Korvína sú všetky deti pozvané na milé Mikulášske divadelné predstavenie, ktoré sa začne o 16:00 hod. Okrem Mikuláša sa o príjemnú atmosféru postará vyhrievaná terasa a vianočné trhy plné jedla a pitia. A na deti, ktoré poslúchali, bude čakať aj sladká odmena.

Dobro zvíťazí nad zlom počas decembrových večerov na Námestí Mateja Korvína. Nájdete tu čarovný svet rozprávok uprostred mesta, ktorý deťom prinesie známy rozprávkar Branislav Jobus. Okrem neho sa o pohodovú atmosféru postarajú aj hudobné formácie Silent TRIO, Ludo Kuruc Band a Ricco & Claudia.

Vianočné trhy budú pripravené každú stredu, štvrtok a piatok v adventnom období.

6. december / 16:00 – 17:00 hod. / Námestie Mateja Korvína

Mikuláš v Baluarte Caffe

Počas čakania na Mikuláša, ktorého príchod sa očakáva o 18:30 hod., môžete ochutnať vynikajúcu kapustnicu, ako aj špeciálne nápoje z jesenno-zimnej ponuky.

6. december / 17:30 – 20:30 hod. / Caffe Baluarte, Petržalka

Mikuláš v Cubicone

Nenechajte si ujsť nezabudnuteľný zážitok pre deti v Cubicone. Môžete sa tešiť na interaktívny mikulášsky program, minidiskotéku s čertom a anjelom a mikulášske balíčky od naozajstného Mikuláša.

6. december / 16:30 – 19:30 hod. / Galéria Cubicon Bratislava, Staré Grunty

Mikuláš na Petržalských vianočných trhoch

Na Petržalské vianočné trhy príde Mikuláš! Privezie hod koč, ktorý pôjde od DK Ovsište až na Námestie Republiky. Tešiť sa môžete na vystúpenie PACI PAC a na svoje si prídu aj fanúšikovia kapely S hudbou vesmírnou!

Na Petržalských vianočných trhoch vás čakajú aj stánky s občerstvením a vianočným tovarom.

6. december / 15:30 – 19:00 hod. / Námestie Republiky

Mikuláš príde do Dúbravky

Mikulášsky program v Dúbravke odštartuje s Barborou Chlebcovou, ktorá privíta veselú Funny a jej zvieracích kamarátov opičku Gu-Gu a zajka Jo-Ja, ktorí si spolu s deťmi nielen zatancujú, zaspievajú, ale hlavne sa tešia všetci na Mikuláša. Vytancovaní a vyspievaní budete mať dôležitú úlohu.

Spoločne budete volať na Mikuláša, ktorý sa však niekde záhadne stratil. Vraj mu čert uchmatol všetky balíčky a teraz ich spolu s anjelom hľadajú. No ale keďže do Dúbravky zavíta aj kúzelník, ktorý má špeciálne kúzla, určite vám ho pomôže vyčarovať aj s balíčkami.

6. december / 16:00 hod. / pred DK Dúbravka

Mikuláš v električke

Atmosféru najkrajšieho obdobia v roku dopĺňa v Bratislave špeciálna vysvietená vianočná električka. Interiér v červenej a zelenej s krbom a hrajúcimi koledami pripomína domácu pohodu. Tohtoročným motívom interiéru aj exteriéru Vianočnej električky bude biblický príbeh o narodení Ježiša Krista v meste Betlehem.

Vianočnou električkou sa budete môcť odviezť v čase od 16:00 do 20:00 hod. v polhodinových intervaloch, kedy vyrazí na svoju poslednú okružnú jazdu. Počas víkendov bude premávať v čase od 10:00 do 20:00 hod. v polhodinových intervaloch. Dňa 6. decembra 2019 bude električku sprevádzať aj Mikuláš s čertom a anjelom, ktorí budú deťom rozdávať sladké drobnosti.

Stanovisko električky je na zastávke SND (Slovenské národné divadlo) na Jesenského ulici. Bežná trasa električky je: Jesenského (SND) – Nám. SNP – Kapucínska – tunel – nábrežie – Jesenského (SND).

od 6. decembra do 30. decembra 2019 (s výnimkou 24. a 25. decembra) / jazda je bezplatná

Mikuláš v knižnici

Aj tento rok príde Mikuláš do pobočiek petržalských knižníc. Bude mať so sebou čerta aj anjelika.

8:30 – 9:10 hod. – pobočka Vavilovova 24, 9:30–9:50 hod. – pobočka Vyšehradská 27, 10:00 – 10:40 hod. – pobočka Dudova 2, 11:00 – 11:50 hod. – pobočka Furdekova 1, 13:00 – 14:00 hod. – pobočka Turnianska 10, 14:15 – 14:45 hod. – pobočka Prokofievova 5

6. december / petržalské knižnice

Mikulášska jazda s Albatrosom

Nenechajte si ujsť tradičnú Mikulášsku jazdu s parným rušňom 498.104 Albatros na trati Bratislava hl.st. – Bernolákovo – Senec – Sládkovičovo – Galanta – Sereď – Leopoldov – Trnava – Smolenice a Smolenice – Jablonica – Senica – Kúty – Malacky – Zohor – Bratislava.

Tešiť sa môžete na nezabudnuteľný výlet parným vlakom v sprievode Mikuláša s čertom a anjelom, súťaž v jedení koláčov, nebude chýbať tradičná tombola, súťaž v kreslení rušňa a predaj materiálov so železničnou tematikou a veľa iného.

7. december / Bratislava – Smolenice / cena miestenky: deti do 3 rokov 5 eur, deti do 15 rokov 15 eur, dospelí 20 eur

Mikuláš na ľade

Mikuláš príde aj na zimné štadióny O. Nepelu (10:00 – 12:00 hod.) a na Harmincovu (16:00 – 18:00 hod.). Nezabudnite si priniesť karnevalové masky, pretože sa bude súťažiť o najkrajšiu masku. Budete sa môcť odfotiť s Mikulášom, nebudú chýbať zaujímavé súťaže a zábava na ľade.

7. december/ ZŠ O. Nepelu, ZŠ Harmincova

Mikuláš v Slnečniciach

S Mikulášom sa môžete stretnúť aj v Slnečnice Market. Pre všetky deti bude mať nachystané sladké balíčky výmenou za riekanku, hádanku či pesničku. Spolu s ním sa o príjemnú zábavu postará aj kuzelnik Talostan, ktorý bude čarovať s balónmi a pripraví si pre vás nápadité kreácie.

7. december / 12:00 hod. / Slnečnice Market

Mikuláš na kajaku

Druhý ročník podujatia Mikuláš na kajaku prinesie krátku rekreačnú jazdu (14:00–15:00 hod.) pre odvážlivcov na rôznych plavidlách po zátoke. Medzi 15:00 – 17:00 hod. sa bude rozdávať mikulášska kapustnica, budú sa zdobiť medovníky pre deti a bude aj jazda na rodeo býkovi!

7. december / 14:00 – 21:00 hod. / Kanoistický klub AŠK Inter Bratislava, Lodenica / vstupné je dobrovoľné

Mikuláš v Devíne

Do Devína príde Mikuláš! Rozdá deťom dobrotky a rozsvieti nám vianočný stromček. Čakanie na Mikuláša si spríjemníme vo vianočných, tvorivých dielničkách.

7. december / 15:30 hod. / DK Devín

Mikuláš v ZOO

Bratislavská ZOO pozýva všetkých svojich priaznivcov a kamarátov osláviť deň sv. Mikuláša do ZOO. Mikuláš prinesie darčeky nielen detičkám, ale aj zvieratkám. Program začína o 12:30 hod. komentovaným podávaním enrichmentu (tzv. obohatenie života zvierat) vybraným druhom zvierat. Pre detičky bude od 13:00 do 15:00 hod. pripravené vianočné maľovanie na tvár a kreatívne dielničky, na ktorých si môžu vyrobiť či vymaľovať vianočné ozdoby a ozdobiť nimi vianočný stromček v ZOO.

8. december / od 12:30 hod. / deti do 15 rokov majú vstup do ZOO v sprievode dospelej osoby zadarmo

Mikuláš v River Parku

Mikuláš dorazí aj do River Parku a prinesie so sebou veľa zábavných ľudí. Spievať bude Thomas Puskailer, roztancuje vás muzikál Frozen a charitatívnu kapustnicu navarí šéfkuchár Jaroslav Žídek. Prídu aj maskoti z Doby ľadovej, ale aj Mikulášovi pomocníci – anjel a čert.

8. december / 13:00 hod. / River Park

Kompletný zoznam miest, ktoré navštívi Mikuláš v Bratislavskom kraji, nájdete TU.

Mikuláš príde do Bratislavy
8
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM