Rôzne

Poliklinika v Karlovej Vsi má pracoviská s najmodernejšou technikou v hodnote 350-tisíc eur

Podľa riaditeľky polikliniky Silvie Némethovej prispeje nové vybavenie k zrýchleniu postupu pri vyšetreniach a skvalitní ich výstupy.

Ilustračný obrázok k článku Poliklinika v Karlovej Vsi má pracoviská s najmodernejšou technikou v hodnote 350-tisíc eur
Zdroj: TASR

Všetky zložky rádiodiagnostického (RDG) pracoviska polikliniky v Karlovej Vsi majú k dispozícii nové prístrojové a softvérové vybavenie. S najmodernejšou technikou môžu pracovať na sonografii, skiagrafii i mamografii. Informoval o tom hovorca mestskej časti Bratislava-Karlova Ves Branislav Heldes.

Kvalitnejšie vyšetrenia

"Vybavenie pracovísk najmodernejšou technikou v celkovej hodnote 350-tisíc eur sa realizovalo postupne vďaka dotácii Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý je zriaďovateľom polikliniky,“ dodal hovorca.

Podľa riaditeľky polikliniky Silvie Némethovej prispeje nové vybavenie k zrýchleniu postupu pri vyšetreniach a skvalitní ich výstupy. "Tam, kde je to možné, sú výsledky priamo elektronicky posielané lekárom, s ktorými má poliklinika v súčasnosti prepojenie,“ ozrejmuje Némethová.

V nasledujúcich rokoch sa ráta s ďalšou investíciou do softvérového vybavenia systému tak, aby bolo zasielanie zhotovených snímok a výsledkov plne automatizované. Zaviesť by sa mali aj viaceré zlepšenia v toku informácií a ich skladovaní. Predpokladaná hodnota tejto investície by mala byť vo výške 30-tisíc až 40-tisíc eur.

Ilustračné foto

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM