Kristína Nemcová Rôzne Správy

Polícia zvyšuje kontrolu. Vallo tvrdí, že nechce občanom znepríjemňovať život

Bratislavčania, ktorí si chcú ísť von sadnúť na terasu, by mali byť na pozore. Mestská polícia v meste zvýšila počet hliadok.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zvyšuje kontrolu. Vallo tvrdí, že nechce občanom znepríjemňovať život
11
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Uvoľnenie opatrení nesie so sebou aj väčšiu dávku zodpovednosti. Primátor Matúš Vallo pripomína, aká je opatrnosť ešte stále dôležitá.

Vonku do 21:00

Už dnes môžete byť v uliciach o hodinu dlhšie, do 21:00 h. Uvoľnenie opatrení však so sebou prináša aj zvýšenú kontrolu občanov, či aktuálne opatrenia skutočne dodržiavajú. K zvýšenej ostražitosti hliadok Mestskej polície sa vyjadril na svojom facebookovom profile aj Matúš Vallo.

„Do bratislavských ulíc sa vracia život! Tento týždeň sa otvorili terasy a posúva sa hranica zákazu vychádzania na 21:00. Po mesiacoch tvrdého lockdownu sa veľmi teším, že ulice nášho mesta začínajú ožívať. Vychutnajme si to, ale myslime na fakt, že pandémia neskončila. Opatrnosť je stále potrebná," napísal primátor v statuse.

Zvýšená kontrola

Tiež spomenul, že Mestská polícia Bratislava kontroluje bezpečnosť a dodržiavanie opatrení, a to najmä v kritických časoch, čo je večer od štvrtka až do soboty. „Ich činnosť je zameraná na to, aby boli podniky včas zatvorené, na dodržiavanie zákazu vychádzania a združovania sa vo veľkých skupinách a zákaz konzumácie alkoholu na verejnosti mimo terás," vysvetlil.

Nechcú pokutovať

Matúš Vallo sa chce vyhnúť nenávistným komentárom voči pracovníkov Mestskej polície, a preto na ich obranu vysvetlil zámer zvýšenej kontroly. „Cieľom nie je zbytočne pokutovať, ani znepríjemňovať ľuďom život. Mestská polícia to robí pre bezpečie nás všetkých. Ak bude treba, hliadky pristúpia aj k sankciám," dokončil status na sociálnej sieti.

Bratislavčanom vyzval k užívaniu si časov pred koronou, ale bezpečnému.

Správy:

Do bratislavských ulíc sa vracia život! Tento týždeň sa otvorili terasy a oddnes sa posúva hranica zákazu vychádzania na...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Thursday, April 29, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM