Krimi

Polícia zadržala tri osoby, ktoré napadli ženu s kočíkom

Vyšetrovateľ policajného zboru vzniesol obvinenie voči trom mladým ľuďom, ktorí z doposiaľ nezistených príčin zaútočili na Kopčianskej ulici na ženu s detským kočíkom a následne utiekli.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zadržala tri osoby, ktoré napadli ženu s kočíkom
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi útočnikmi je 28-ročná Ingrid I., 17-ročná Michaela P. a 18-ročný Juraj R. Všetci obvinení sú z Bratislavy. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Osoby stíhajú pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom výtržníctva formou spolupáchateľstva.

„Menovaní mali podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania v nedeľu 6.marca v čase medzi 19.00 a 19.30 h spolu s ďalšou doposiaľ neznámou osobou na Kopčianskej ulici spoločne fyzicky napadnúť ženu a následne utiecť na neznáme miesto,“ uviedla Mihalíková.

Činu sa mali dopustiť aj napriek tomu, že žena sprevádzala svoje dieťa v detskom kočíku. Žena sa bude zo zranení liečiť tri až štyri týždne.

„Na základe prijatého oznámenia sa na miesto bezodkladne dostavila hliadka Policajného zboru. Počas prepátravania Kopčianskej ulice spozorovala neznáme osoby, ktorých popis sa zhodoval s hľadanými osobami. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu boli menované osoby v súlade so zákonom obmedzené na osobnej slobode a predvedené na príslušné policajné oddelenie,“ doplnila Mihalíková.

Obvineným za uvedené konanie hrozí v prípade preukázania viny v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. V prípade obvinenej mladistvej osoby sa uvedený trest znižuje na polovicu.

Prečítajte si tiež: Holanďan obžalovaný z vraždy Slovenky na Obchodnej na pojednávanie neprišiel

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM