Rôzne

Polícia upozorňuje na bezpečnostné opatrenia počas Silvestra v centre mesta

Polícia sa zameria najmä na ochranu verejného poriadku, života a zdravia občanov, majetku, zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ako aj bezpečnosti prítomných osôb.

Ilustračný obrázok k článku Polícia upozorňuje na bezpečnostné opatrenia počas Silvestra v centre mesta
Zdroj: TASR

V súvislosti s konaním osláv Silvestra 2017 a príchodu nového roku 2018 v centre Bratislavy, prijme polícia opatrenia bezpečnostného charakteru. V službe budú policajti všetkých zložiek – poriadkovej, dopravnej ako aj kriminálnej polície. Bratislava24.sk informuje krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Polícia je pripravená

Najvyššia koncentrácia ľudí sa očakáva v historickej časti mesta, konkrétne na Hviezdoslavovom námestí, Námestí Ľudovíta Štúra a okolitých uliciach a námestiach, ako aj na nábreží Dunaja zo strany Starého Mesta.

Polícia sa v rámci bezpečnostných opatrení prijatých s ohľadom na súčasnú bezpečnostnú situáciu zameria najmä na ochranu verejného poriadku, života a zdravia občanov, majetku, zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ako aj bezpečnosti prítomných osôb.

Dopravné obmedzenia

Krátko pred polnočným ohňostrojom bude pre dopravu úplne neprejazdné Vajanského nábrežie a Mostová ulica, hliadky dopravnej polície nebudú ani v tento deň tolerovať jazdu vodičov pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok.

Kontroly osôb

Pri vstupe do historického centra budú usporiadatelia vykonávať preventívne kontroly osôb. Vstup nebude umožnený osobám zjavne pod vplyvom alkoholu či iných omamných a psychotropných látok. Cieľom preventívnych kontrol bude zabrániť tomu, aby návštevníci neprinášali sklenené fľaše, rôzne tyče a zábavnú pyrotechniku, ktorou by mohli ohroziť ostatných oslavujúcich v uliciach mesta.

„Občanom i v tento deň odporúčame, aby sa chránili pred vreckovými zlodejmi, nedávali si peňaženku a cenné predmety na miesta, odkiaľ je ich možné ľahko odcudziť. Majitelia motorových vozidiel by mali byť zvlášť opatrní pri parkovaní a neparkovať na miestach, kde sa pyrotechnika obvykle používa,“ upozorňuje polícia.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM