Nina Táborská Krimi

Polícia je vyťažená, bude v centre mesta bezpečno? Strety protestujúcich nie sú vylúčené

V Bratislave sa už o pár hodín na Hlavnej stanici začne zhromaždenie, ktoré na sociálnej sieti nesie názov Stop islamizácii Európy. Súčasne prebieha aj manifestácia Bratislava blokuje na Hodžovom námestí. Podľa našich informácií polícia nebude schopná zabrániť možným potýčkam medzi oboma skupinami.

Ilustračný obrázok k článku Polícia je vyťažená, bude v centre mesta bezpečno? Strety protestujúcich nie sú vylúčené
Zdroj: TASR

Hoci polícia ubezpečuje, že vďaka opatreniam, ktoré prijala, by mali zhromaždenia prebehnúť v pokoji, podľa publicistu Michala Havrana však polícia nebude schopná vzhľadom na ich momentálnu vyťaženosť zabrániť možným potýčkam medzi účastníkmi po skončení protestných akcií.

Prečítajte si tiež: V Bratislave sa spoja slovenskí futbaloví chuligáni proti prílivu migrantov do Európy

Michal Havran, slovenský publicista a spisovateľ, na svojom profile dnes uviedol, že podľa anonymného zdroja z Ministerstva vnútra, „polícia nebude schopná zabrániť dnes poobede možným potýčkám po skončení nenoacistického prideu." Svoju účasť na zhromaždení Stop islamizácii európy, ktoré začína o 15:00 na Hlavnej stanici, potvrdilo svoju účasť viac ako 13 700 účastníkov.

„Policajti sú schopní ich udržať na námestí SNP, no nevedia nasadiť dostatočné množstvo policajtov pre prípad, že sa zo zhromaždenia odtrhnú skupiny radikálov a pokúsia sa napadnúť manifestáciu na Hodžovom námestí," píše Havran.

Na Hodžovom námestí, kde už aktuálne prebieha zhromaždenie – Blokujeme Bratislavu – „Ukážme náckom, že v našom meste, ani nikde inde nie sú vítaní!“ potvrdila svoju účasť tisícka ľudí.

Polícia je momentálne vyťažená aj bezpečnosťou GLOBSECU a odporúča tak nezúčastniť sa akcie na Hodžovom námestí z bezpečnostných dôvodov. „Inými slovami, dokáže si ošéfovať bezpečnosť neonacistov, ostatní nech si pomôžu ako chcú," uvádza Michal Havran.

Prečítajte si tiež: "V sobotu bude v Bratislave "horúco. Chuligáni budú pochodovať mestom, polícia už prijala viaceré bezpečnostné opatrenia

Každopádne, pre vašu bezpečnosť, pokiaľ sa nechystáte zúčastniť sa protestných akcií, niektorým miestam by ste sa mali vyhnúť. „Problematický môže byť najmä prejazd v blízkosti Predstaničného námestia, Šancovej ulice, Štefánikovej ulice, Kolárovho námestia, Námestia prvého mája, Hodžovho námestia, a Námestia SNP," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

„Vzhľadom na zachovanie bezpečnosti, ochrany života, zdravia a majetku osôb žiadame občanov, aby zvážili svoju prítomnosť, ako aj svoj pohyb v danom čase na miestach presunu účastníkov verejného zhromaždenia,“ dodala policajná hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM