Správy

Polícia bude dnes striehnuť na železničných priecestiach

Dodržiavanie predpisov u vodičov budú spoločne kontrolovať hliadky železničnej a dopravnej polície.

Ilustračný obrázok k článku Polícia bude dnes striehnuť na železničných priecestiach
Foto: Rastislav Búgel

Vodiči, ktorí budú jazdiť v Bratislavskom kraji, by mali v utorok zvýšiť svoju pozornosť. Na vybraných železničných priecestiach sa totiž v čase od 9.00 do 12.00 h a od 15.00 do 18.00 h uskutoční policajná akcia.

Dodržiavanie predpisov u vodičov budú spoločne kontrolovať hliadky železničnej a dopravnej polície. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Policajti sa pri akcii zamerajú na dodržiavanie predpisov o bezpečnosti i plynulosti cestnej premávky a železničnej dopravy.

„Upozorňujeme nielen vodičov, ale aj chodcov a cyklistov, aby pri vchádzaní a prejazde železničnými priecestiami, najmä v miestach, kde nie sú závory dbali na svoju bezpečnosť a rešpektovali výstražné svetelné a zvukové znamenia,“ uviedla Mihalíková.

Neuváženým vstupovaním do priestoru dráh sú podľa jej slov ohrození aj cestujúci vo vlaku, ktorí sa pri jeho náhlom brzdení môžu zraniť.

Čítajte tiež: "Polícia vyšetruje dopravnú nehodu medzi obcami Častá a Dubová ":http://bratislava.dnes24.sk/…ubova-241034

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM