Správy

Pozor na cestách: Policajti chystajú celokrajskú preventívnu kontrolu

Na dodržiavanie pravidiel a plynulosť cestnej premávky si dnes posvietia policajti v spolupráci s pracovníkmi Červeného kríža. Kontrolovať budú predovšetkým povinnú výbavu.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na cestách: Policajti chystajú celokrajskú preventívnu kontrolu
Zdroj: TASR

Na preverenie úrovne vedomostí vodičov z poskytovania prvej pomoci v súvislosti s cestnou premávkou vykonajú policajti krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave celokrajskú preventívnu kontrolu s účasťou pracovníkov Červeného kríža.

Kontrola bude prebiehať dnes (12. mája) v čase od 14.00 hod. do 20.00 hod. Zameraná bude predovšetkým na kontrolu povinnej výbavy, najmä obsahu a druhov autolekárničiek, ako aj na kontrolu dodržiavania zákazu používania alkoholu a iných návykových látok pred a počas jazdy vozidlom.

Policajti sa zamerajú aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami.

Pozornosti neujde ani kontrola dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel, kontrola dodržiavania zákazu používania telefónov okrem telefonovania s použitím systému „voľné ruky“ počas šoférovania.

Cieľom tohto druhu kontroly je pozitívne ovplyvnenie disciplíny účastníkov cestnej premávky, ako aj vývoja dopravnej nehodovosti, koordinácie jednotlivých činností dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

Čítajte aj: Obyvatelia v Ružinove možno opäť nebudú mať kde parkovať

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM