Aktualizované Správy

Policajná razia v Národnom onkologickom ústave! Niekoľkých ľudí zatkli pre obchody s liekmi

V Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave urobili policajti raziu, zatkli niekoľko ľudí pre obchodovanie s liekmi do zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Policajná razia v Národnom onkologickom ústave! Niekoľkých ľudí zatkli pre obchody s liekmi
Zdroj: TASR

Pracovníci ústavu mali podľa informácií Denníka N „obchodovať s chemoterapiou“.

Polícia sa nechcela k prípadu bližšie vyjadrovať. Skúma, akým spôsobom ku krádeži došlo, či pracovníci lieky riedili, alebo či ich predávali celé bez toho, aby upravili ich obsah. NOÚ sa denníku nechcel vyjadriť cez telefón, no raziu nepoprel.

Problémy s predajom liekov do zahraničia sa riešia na Slovensku dlhodobo, upozornil denník. Ceny našich liekov patria v Európskej únii medzi najlacnejšie.

Policajnú raziu v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave inicioval samotný ústav. Informovala o tom televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve. Potvrdil jej to riaditeľ NOÚ Jozef Dolinský.

Raziu zorganizovala polícia do dvoch až troch týždňov od podnetu. Zadržala sedem osôb, tie majú byť podľa televízie už aj obvinené. K prípadu sa nateraz policajti bližšie vyjadrovať nechceli. Viac informácií k prípadu poskytne NOÚ v stredu (16.12.) ráno na mimoriadnom brífingu.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM