ELA Rôzne

Pohodené na chodníkoch či zdemolované: TAKTO ktosi zaparkoval zelenú kolobežku v Bratislave!

Zelené elektrické kolobežky brázdia po slovenských cestách už nejaký ten rok. A stále sa nájdu takí, ktorí s nimi nevedia resp. nechcú slušne zaobchádzať.

Ilustračný obrázok k článku Pohodené na chodníkoch či zdemolované: TAKTO ktosi zaparkoval zelenú kolobežku v Bratislave!
Zdroj: Facebook.com/Silvia Eliášová

Koncom apríla v roku 2020 spustila spoločnosť Bolt v hlavnom meste službu zdieľaných kolobežiek. Všetci pevne dúfali, že neskončia ako ich predchodcovia, kedy väčšinu z nich vandali rozkradli. V Bratislave spôsobili veľký problém s parkovaním, bezohľadným jazdením a zelené kolobežky neobišiel ani vandalizmus. Nuž a zdá sa, že celkom sa nevytratil.

Bratislavčanov aktuálne pobavila fotografia, ktorú na Facebooku zdieľala používateľka Silvia. „Malebné zátišie zastávky Vrakuňa,“ okomentovala kolobežku, ktorá skončila na streche automatu bratislavskej MHD. Tá nepatrí firme Bolt, ale spoločnosti Tier.

S podobnými kurióznymi prípadmi má však aj spoločnosť Bolt skúsenosť. „My v Bolte sa občas stretneme s podobnými žartmi či vandalizmom, v takom prípade stačí, ak okoloidúci cez QR kód na boku našej kolobežky nahlásia situáciu na naše operačné stredisko a tím príde kolobežku zachrániť,“ povedala Lucia Chovanová zo spoločnosti Bolt pre portál Refresher.sk k spomínanému prípadu z Vrakune.

„V rámci opatrení musí každý užívateľ pri ukončení jazdy kolobežku odfotiť. Táto fotografia slúži mimo iného aj pre potreby edukácie našich užívateľov, kedy sú na základe náhodnej kontroly zo strany našej podpory kontaktovaní a upozornení na zle zaparkovanú kolobežku,“ uviedol v minulosti pre Dnes24 Roman Sysel, regionálny manažér spoločnosti Bolt pre strednú Európu.

Nezodpovedná jazda na nových Bolt kolobežkách
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM