Rôzne

Pociťujete únavu a ste vyčerpaní? Liekom na tento stav je wellness

Sychravé jesenné počasie, zima, silný vietor a kaluže na každom kroku. Aj vám sa chce ujsť niekam do tepla? Zrelaxujte sa v saune.

Ilustračný obrázok k článku Pociťujete únavu a ste vyčerpaní? Liekom na tento stav je wellness
10
Galéria
Zdroj: Facebook

Sauna je ideálnym miestom na odbúranie každodenného stresu a únavy. O jej blahodárnych účinkoch dnes už nikto nepochybuje, a tak neváhajte vyskúšať príjemné a zdraviu prospešné saunovanie.

Aquapark Senec

V Aquaparku Senec si po celý rok môžete užívať exkluzívny wellness s množstvom sáun, vonkajším wellness a saunovými ceremoniálmi. Miesto je oázou oddychu, cvičenia a zábavy po celý rok. Pre milovníkov plávania je k dispozícii 25-metrový plavecký bazén.

V teplej 28 – 38 °C vode môžete oddychovať po celý rok v šiestich bazénoch, počas letnej sezóny sa prevádzka rozširuje až na 11 bazénov. V bazénoch vodného parku nemôžu chýbať tie najlákavejšie vodné atrakcie – tobogány, šmykľavky, vodné trysky, protiprúdy, vodný dáždnik a mnoho ďalších.

V aktuálnej ponuke aquaparku nájdete wellness večery každý piatok a sobotu, v rámci ktorých si môžete užívať od 20:00 hod. až do polnoci. Ponuka je rozšírená aj o balíček wellness pobytu na jednu noc.

Otvorené po – št: 12:00 – 22:00 hod., pi, so: 10:00 – 19:00 hod., 20:00 – 24:00 hod. – wellness večer, nedeľa, sviatky, prázdniny: 10:00 – 22:00 hod. Cenník nájdete na webe aquaparku.

Viac o ponuke aquaparku nájdete TU.

Zdroj: Facebook

Hotel Nivy

V tichom prostredí mestskej časti Ružinov, v blízkosti jazera Štrkovec, týči sa obľúbená oáza wellnessu Bratislavčanov. Bazénová časť hotela ponúka nerezový plavecký bazén 25 × 10 metrov s teplotou vody 25 – 27 °C. Ďalší nerezový bazén poteší vodnými atrakciami – chrliče vody, hríb, masážne trysky, vzduchovače, farebné svetlá s vodnou plochou 110 metrov štvorcových a teplotou vody 33 – 35 °C. Návštevníkov tešia aj tri vírivky pre 16 osôb s teplotou vody 33 – 35 °C a kročajový nerezový chladiaci bazén s teplotou vody 10 – 12 °C.

V saunovej časti nájdete päť sáun – bylinkovú, soľnú, tureckú, fínsku a infru, ochladzovací bazén, vírivku a odpočívareň. Špecialitou sú čínske masáže.

Otvorené po – ne: 10:00 – 22:00 hod. Cenník nájdete na webe hotela.

Zdroj: hotelnivy.sk

W Hotel Bratislava

Hotelové zrekonštruované wellness centrum vás očarí širokým spektrom služieb pre dokonalý odpočinok. V hotelovom wellness centre je k dispozícii relaxačný bazén s protiprúdom (hĺbka bazéna 120cm, dĺžka 7m). Voda spĺňa všetky hygienické normy a má akreditáciu RÚVZ Bratislava. Nová technológia filtrovania vody UV lampou.

Uvoľniť sa môžete pri niektorej zo širokej ponuky klasických, zdravotných či luxusných masáží. Fínska sauna zbaví Váš organizmus škodlivých látok, posilní imunitný systém, urýchli metabolizmus s teplotou vzduchu 80 – 100 °C. Po saune môžete zrelaxovať v oddychovej a relaxačnej miestnosti s príjemnou aroma terapiou a relaxačnou hudbou.

Otvorené po – ne: 8:00 – 22:00 hod. Cenník nájdete na webe hotela.

Zdroj: Facebook

saunaĽubo

Dámy, pre tie z vás, ktoré chcete mať od chlapov aspoň na chvíľu pokoj, ponúka saunaĽubo priamo v centre mesta v utorky a štvrtky wellness len pre vás. V tieto dni tam žiadneho muža nestretnete. Dopriať si môžete saunu suchú aj parnú, ako aj kvalitnú masáž od maséra. Ceny sú veľmi príjemné, takže neváhajte.

Pondelky, stredy a piatky sú určené ako pre mužov, tak aj pre ženy.

Otvorené po – pi: 14:00 – 20:30 hod.

Zdroj: saunalubo.eu

Môže ísť do sauny každý?

  • mám akútny zápal, kožné alebo degeneratívne ochorenie
  • som epileptik, mám problémy s ochoreniami obličiek, srdcovo-cievne problémy, vysoký krvný tlak, choroby pľúc a pod.
  • mám virózu, horúčku alebo zápalové ochorenie, mám menštruáciu, som tehotná

Ak ste na na niektorú z možností odpovedali ÁNO, na saunu rovno zabudnite.

V saune sa odporúča ležať, lebo celý organizmus je v rovnakej teplotnej hladine a rozdiely povrchovej teploty sa rýchlejšie vyrovnávajú. Sauna pomáha liečiť reumatické problémy, kardiovaskulárne choroby, choroby dýchacích ciest, kožné choroby, menštruačné problémy, psychické problémy, ako aj opuchy tkanív a končatín.

Nezabudnite však na pitný režim, ktorý je pri saunovaní veľmi dôležitý.

Wellness v Bratislave a okolí
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM