Kultúra

Po takmer DVOCH rokoch sa blíži koniec rekonštrukcie: Divadlo Aréna ožilo do krásy! FOTO

Konečne bude hotové! Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa podujal k prerábke na začiatku roka 2022. Išlo o kompletnú rekonštrukciu a práce sa blížia ku koncu.

Ilustračný obrázok k článku Po takmer DVOCH rokoch sa blíži koniec rekonštrukcie: Divadlo Aréna ožilo do krásy! FOTO
8
Galéria

„Ide o jednu z najvýznamnejších a najväčších investícii do kultúrnej infraštruktúry na území Bratislavského kraja za posledné dekády. Nielenže obnovíme unikátnu divadelnú budovu, ale vytvoríme jedno z najmodernejších divadiel na Slovensku. Rekonštrukciou posunieme kvalitu poskytovaných kultúrnych služieb na modernú úroveň 21. storočia, zatraktívnime prostredie a rozšírime aj obsahovú ponuku pre obyvateľov kraja, aj návštevníkov,“ povedal predseda BSK Juraj Droba pre web samosprávy.

Posledné dorábky

Ako dodáva web BSK, za posledné týždne boli osadené všetky podlahy, dokončené maliarske práce, ako aj nainštalované svietidlá. Rovnako je namontovaná aj javisková technika (ťahy), opona a tiež osvetľovacia a zvuková technika. V súčasnosti zhotoviteľ realizuje dokončovacie práce a osádza koncové zariadenia a prvky do miestností. V objekte sa realizujú skúšky zariadení a nových technológií.

„Predpokladáme, že stavba bude dokončená v novembri, kedy zároveň župa požiada o spustenie kolaudačného procesu,“ upresnila vedúca oddelenia kultúry BSK Svetlana Waradzinová.

Aj TIETO články stoja za prečítanie!

Divadlo Aréna je už takmer hotové
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM