Michaela Katonová Samospráva

Po ružinovských cestách a chodníkoch sa bude chodiť ľahšie. Výmena povrchov stála vyše 400-tisíc eur

Ružinovu sa tento rok podarilo uspieť v dotačnej schéme Bratislavského samosprávneho kraja. Výmenu povrchu najviac zničenej časti vozovky na Krasinského ulici tak zafinancovala župa. Nový asfaltový povrch namiesto plátania výtlkov dostalo päť ciest a päť chodníkov v správe mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Po ružinovských cestách a chodníkoch sa bude chodiť ľahšie. Výmena povrchov stála vyše 400-tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem toho v roku 2015 mestská časť Ružinov vymenila asfaltový povrch na Astrovej, Pažítkovej, Liptovskej a Oravskej ulici, kde došlo aj k úprave parkovacích miest. Nový povrch dostali chodníky Ostredková a Drieňová okolo Bioparku na Ostredkoch, na Bachovej a Liptovskej ulici.

„V roku 2015 tak išlo do výmeny asfaltových krytov na cestách a chodníkoch v správe mestskej časti Ružinov okolo 417-tisíc eur. Takýmto spôsobom sa nám znižujú náklady na opravu výtlkov,“ informoval starosta Ružinova Dušan Pekár.

Za uplynulých päť rokov Ružinov vymenil povrch na 32 cestách a 17 chodníkoch za viac ako milión eur z ružinovského rozpočtu, zo zdrojov súkromných firiem a z dotácie od BSK. Ide o sídliskové cesty tretej a štvrtej triedy, ktoré má v správe. Hlavné cestné ťahy prvej a druhej triedy zostávajú na pleciach magistrátu hlavného mesta.

Prečítajte si tiež: Ako sa Ružinov zmenil za posledné štvrťstoročie?

V Ružinove začali opravovať zničenú cestu na Krasinského ulici

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM