Samospráva

Po niekoľkých rokoch plánov a sľubov začali miestni poslanci bratislavskej

Ilustračný obrázok k článku Po niekoľkých rokoch plánov a sľubov začali miestni poslanci
bratislavskej
14
Galéria

Po niekoľkých rokoch plánov a sľubov začali miestni poslanci bratislavskej Dúbravky hlasovať na zasadnutiach elektronicky. Zámer elektronického hlasovania schválili dúbravskí poslanci ešte v minulom volebnom období.

Dôvody elektronického hlasovania

Na dnešnom mimoriadnom zasadnutí si hlasovanie už aj miestni poslanci vyskúšali. Dôvodom elektronického hlasovania je zvýšiť transparentnosť, sprehľadniť hlasovanie a uľahčiť jeho dokumentovanie. Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia miestneho úradu v Dúbravke.

Mimoriadne zasadnutie sa týkalo Všeobecne záväzného nariadenia hlavného mesta o miestnom poplatku za rozvoj, ku ktorému sa musela mestská časť vyjadriť a návrh dodatku Štatútu hlavného mesta.

Poslanci Dúbravky podporili dodatok k štatútu.

„Vyberať poplatok za rozvoj by mala mestská časť, lebo mestská časť má stavebný úrad. Preto by sa to nemalo prijať v takej podobe, ako navrhol pán primátor,“ hodnotil návrh magistrátu mestský a miestny poslanec Juraj Káčer.

Na októbrovom mestskom zastupiteľstve schválili mestskí poslanci dodatok k štatútu hlavného mesta, v ktorom určili, že výnos z tohto poplatku by sa mal deliť medzi mestské časti a mesto v percentuálnom pomere 68:32 a vyberať ho majú mestské časti. Hoci primátor Ivo Nesrovnal takéto rozdelenie dlhodobo odmietal, nakoniec s ním súhlasil. „Primátor toto prijaté uznesenie podpíše," povedala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Ilustračný obrázok

Stavebné projekty Bratislava
14
Galéria
Zdroj: internet
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM