Maros Palesch Kultúra

Pastiersky list k Veľkej noci

BRATISLAVA. Pri príležitosti blížiacich sa veľkonočných sviatkov napísal ordinár Ozbrojených síl (OS) a Ozbrojených zborov (OZ) SR Mons. František Rábek pre katolíckych veriacich príslušníkov a zamestnancov týchto zložiek a ich rodiny Pastiersky list

V liste sa uvádza, že v tomto roku je hlavnou témou Ordinariátu OS a OZ SR Cirkev ako spoločenstvo. Biskup Rábek pripomína, že solúnski bratia sv. Cyril a Metod po príchode k našim predkom vytvorili spoločenstvo niekoľkých desiatok schopných mladých ľudí, vďaka ktorému sa ich dielo rozšírilo a odovzdávalo ďalším generáciám, a to nielen u nás, ale i v okolitých slovanských krajinách.

„Byť kresťanom znamená mať spolu s pevným osobným presvedčením viery aj vzťah k spoločenstvu veriacich, k cirkvi,“ pripomína ordinár. Súčasne povzbudzuje veriacich, aby prekonávali individualistické chápanie viery a vytvárali okolo svojich kňazov živé kresťanské spoločenstvá. Mons. Rábek pripomenul aj blížiace sa sčítanie ľudu. „Naše kladné vyjadrenie nech je vyznaním našej viery vo vzkrieseného Ježiša Krista a v cirkev, do ktorej patríme,“ uviedol okrem iného v Pastierskom lis­te.

Text listu Mons. Rábeka adresovaný veriacim v silových zložkách poskytol tlačovej agentúre kancelár a hovorca Ordinariátu OS a OZ SR Tibor Ujlacký.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM