Samospráva

Park na Belopotockého sa konečne dočkal revitalizácie. Ako bude vyzerať?

V parku na Belopotockého ulici v bratislavskom Starom Meste sa začala dlhoočakávaná revitalizácia. Namiesto polyfunkčného objektu tu vznikne pekný priestor pre oddych obyvateľov okolia.

Ilustračný obrázok k článku Park na Belopotockého sa konečne dočkal revitalizácie. Ako bude vyzerať?
Zdroj: IDEALARCH

Nora Remiárová zo staromestského miestneho úradu potvrdila, že vysúťažený zhotoviteľ revitalizačných prác si práve dnes prevzal pozemok a začína so samotnými prácami.

„Začalo sa s orezávaním stromov, pripravuje montáž verejného osvetlenia, ktoré v parčíku chýba. Pozemok zároveň oplotí, aby sa tam nedostali nepovolané osoby,“ uviedla Remiárová. Revitalizácia by mala podľa nej trvať zhruba tri mesiace.

Podľa vizualizácií, ktoré uverejnila mestská časť na svojej oficiálnej facebookovej stránke, by sa mal v strede parčíka vybudovať centrálny zelený priestor, chýbať nebude ani detské ihrisko či lavičky pre oddych návštevníkov. Väčšina existujúcich stromov a drevín ostane zachovaná s tým, že sa ošetria a odstránia suché konáre.

Okrem toho by sa mali vysadiť nové stromy, kríky a trávnaté plochy. Celkové náklady predstavujú okolo 66.400 eur, z čoho tvorí 50-tisíc eur dotácia z hlavného mesta, zvyšné peniaze dá mestská časť zo svojho rozpočtu.

Na mieste parčíka na Belopotockého ulici chcel v minulosti postaviť polyfunkčný objekt investor ZIPP Bratislava, čo sa stretlo s veľkou nevôľou verejnosti a nielen aktivisti začali boj za záchranu parčíka.

V marci 2014 mestskí poslanci schválili, že za park v Starom Meste dostane náhradné pozemky v Dúbravke. Za vyše 3400 štvorcových metrov (m2) v centre mesta firme odklepli asi 11.400 m2 v Dúbravke na ulici Pod záhradami a ešte takmer 2700 m2 v Starom Meste na Drotárskej ceste.

Čítajte aj: Namiesto relaxu počmáraný plechový plot. Čo bude s parkom na Belopotockého?

Park na Belopotockého
5
Galéria
Zdroj: IDEALARCH
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM