ts Rôzne

Originálny nápad Ružinovčanov pre neporiadnych fajčiarov

Neporiadok na bratislavských sídliskách je každodennou realitou. Nepomáhajú upozornenia ani oznamy. Pozrite sa, ako si s nezodpovednými susedmi poradila obyvateľka Ružinova.

Ilustračný obrázok k článku Originálny nápad Ružinovčanov pre neporiadnych fajčiarov
Zdroj: Dnes24.sk

Takmer v každom z vchodov činžiakov sa nájdu nezodpovední fajčiari, ktorí si radi zapália cigaretku v okne a ohorky vyhadzujú priamo na balkóny susedov. Kým si teda niektorí obyvatelia skrášľujú predzáhradky nielen pre seba, ale aj pre ostatných, na druhej strane sa nájdu takí, ktorí si záhradky mýlia s tabakovou plantážou.

Tvoj špak…

Nezodpovedných fajčiarov i špakov každým dňom pribúda. Jeden z nápadov, ako si s nimi poradiť, priniesli obyvatelia ružinovského paneláku. Na lavičky pred bytový dom postavili zaváraninové fľaše s milým odkazom: „Prosím, nehádž ma na zem. Tvoj špak.“

Nápad ocenili aj adresáti odkazu a fľaše sa začali rýchlo napĺňať. „Ja sama som fajčiarka, no nedovolím si vyhadzovať špaky ani von oknom a ani na ulici. Každý, kto fajčí na balkóne alebo v okne, by si mal zabezpečiť popolník a cigaretu riadne uhasiť,“ odporúča Klaudia.

„Ja napríklad nefajčím a na fajčiarov som veľmi nahnevaný. Manželka sa stará o kvety v predzáhradke a vždy vyzbiera za hrsť ohorkov,„ uviedol pre Bratislava24.sk dôchodca Jozef. „Nápad s fľaškami sa mi veľmi páči a som rád, že nebol odignorovaný,“ do­dal.

Pozor na neuhasené ohorky

Fajčiari by si mali dať pozor najmä počas horúcich letných dní. Riadne neuhasený ohorok vyhodený z okna môže zapáliť trávu alebo bielizeň na balkónoch. Odtiaľ by sa oheň mohol ľahko rozšíriť do bytu. Opatrnosti nikdy nie je dosť, a tak milí susedia, dajme si pozor.

Čítajte tiež: Park na Belopotockého sa konečne dočkal revitalizácie. Ako bude vyzerať?

Špaky v okolí bytoviek
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM