Rôzne Správy

Oprava vozovky na Moste SNP sa začne o pár dní. Ako neprísť o nervy?

Dobrou správou je, že aj počas opráv budú môcť po Moste SNP premávať autá. Napriek tomu sa vodiči musia pripraviť na dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Oprava vozovky na Moste SNP sa začne o pár dní. Ako neprísť o nervy?
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Tak sme sa konečne dočkali. Hlavné mesto po dlhých rokoch opraví vozovku na Moste SNP, ktorá je vo veľmi zlom stave. Práce na moste boli v pláne už minulý rok v auguste ale nakoniec sa ich podarí uskutočniť až teraz.

Jeden jazdný pruh v každom smere

Mesto začne s opravami vozovky v pondelok 3. júla o 10:00 hod. a trvať by mali do 31. augusta. Práce budú realizované aj počas víkendov a cez sviatky. Našťastie, nevyžadujú si úplne uzatvorenie Mosta SNP. Premávka však bude obmedzená v oboch smeroch do jedného jazdného pruhu.

"Z hľadiska symetrického zaťaženia, ktoré je potrebné pri oprave takéhoto mostného objektu zachovať, sa budú v júli opravovať vonkajšie a v auguste vnútorné jazdné pruhy v oboch smeroch,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Prednosť pre autobusy

Aj keď sú práce naplánované schválne počas prázdnin, kedy je najnižšia hustota dopravy, z dôvodu presunutia premávky do jedného jazdného pruhu treba počítať s obmedzeniami. „Je samozrejmé, že v rannej a poobednej dopravnej špičke sa budú tvoriť kolóny, ale obchádzky by mali byť už pred začatím prác riadne vyznačené,“ povedal pre Bratislava24.sk dopravný analytik Jozef Drahovský.

Obmedzeniam by sa mohli ako-tak vyhnúť cestujúci v MHD. „Autobusové linky zostanú na obvyklých trasách a pri vjazde na most SNP budú mať prednosť vyplývajúcu z BUS pruhov,“ vysvetlil Jozef Drahovský.

Ak jazdíte do Bratislavy autom a nechcete počas dvoch mesiacoch prísť o nervy, určite stojí za zváženie použitie iného mosta na prepravu do centra. „Osobne odporúčam zapnúť si bezplatnú on-line navigáciu Waze a tá vyberie najlepšiu trasu v závislosti od aktuálneho zdržania dopravy na všetkých možných náhradných trasách,“ radí dopravný analytik.

Most SNP ako rosnička
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM