Adriana Banásová Kultúra

Omrzela vás kultúra a koncerty v Bratislave? Vydajte sa k našim susedom. Zahraničné metropoly privítajú počas roka 2016 veľké hviezdy

Zistili sme pre vás, ktoré známe spevácke osobnosti navštívia blízke zahraničné mestá. Ak máte o podujatia u nás núdzu, nechajte sa inšpirovať niektorým, z bohatej ponuky koncertov.

Ilustračný obrázok k článku Omrzela vás kultúra a koncerty v Bratislave? Vydajte sa k našim susedom. Zahraničné metropoly privítajú počas roka 2016 veľké hviezdy
Zdroj: TASR

IMAGINE DRAGONS

Populárna americká indie rocková kapela odpáli svoj koncert v bratislavskej AEGON aréne už 19. januára. Ak sa vám však nepodarilo na tento koncert zohnať lístky, nezúfajte. Vychutnať si štvorčlenné zoskupenie budete môcť aj v Budapešti a to 20. januára o ôsmej hodine večer. Ak neviete, o akú kapelu ide, pustite si skladbu Radioactive, ktorá kapelu preslávila po celom svete.

20.1./Papp László Športaréna/ Budapešť/ 20:00/ cena lístka od 69,46 eur

ELLIE GOULDING

Talentovaná aglická indie-popová diva Ellie Goulding sa fanúšikom predstaví aj tesne za hranicami Bratislavy. Speváčka, textárka a gitaristka vydala 6. novembra svoj nový album s názvom Delirium a pri tejto príležitosti usporiadala turné po Rakúsku ale aj Česku. Vidieť naživo ju môžete už koncom januára vo Viedni.

29.1./ Wiener Stadthalle – Halle D/ Viedeň/ 19:30/ cena lístka od 49,90 eur

BEST OF JOHN WILLIAMS

Ak patríte medzi fanúšikov filmovej hudby, potom je koncert najväčších hudobných kúskov Johna Williamsa ako stvorený pre vás. Americký tvorca jedných z najlepších filmových zvučiek vôbec, patrí medzi najviac nominovaných skladateľov na Oscara. Do roku 2006 získal na toto ocenenie až 45 nominácií, premeniť na sošku sa mu ho podarilo celkovo 5 krát. Viedeň bude vo februári dejiskom aj takejto kultúry.

14.2./ Wiener Konzerthaus – Großer Saal/ Viedeň/ 15:30/ cena lístka od 49,50 eur

BEST OF BROADWAY

Česká filharmónia pod vedením amerického dirigenta Keitha Lockharta zahrá najslávnejšie muzikálové melódie, spev zaznie v podaní hviezd z New Yorku – Ashley Brown (soprán), Marin Mazzie (mezzosoprán), Jason Danieley (tenor) a Rodney Earl Clarke (bass). Program bude tvoriť výber najznámejších skladieb svetovej pokladnice muzikálov, ako West Side Story, Bedári, Cats, Fantóm opery, Chicago či Leví kráľ.

3.2./ O2 ARENA/ Praha/ 19:00/ cena lístka od 21,83 eur

SCORPIONS

Heavy metalová kapela z Nemecka, založená v roku 1965, ponúkne fanúšikom svoje najväčšie hity už vo februári. Kapela, ktorá sa preslávila najmä rockovou hymnou 80-tych rokov „Rock You Like a Hurricane“, predala celosvetovo 100 miliónov nosičov. Štvorčlennú zostavu si môžete prísť vypočuť do Budapešti o 20-tej hodine.

29.2./ Papp László Športaréna/ Budapešť/ 20:00/ cena lístka od 76, 53 eur

LARA FABIAN

Belgicko-talianska frankofónna speváčka je známa najmä pre svoju charakteristickou prácou s hlasom. V roku 1988 sa zúčastnila súťaže Eurovízia, v ktorej dosiahla štvrté miesto. V Amerike konkurovala aj takej speváčke, akou je Céline Dion. Pôvabnú umelkyňu si môžete naživo pozrieť už v apríli v Budapešti.

26.4./ Papp László Športaréna/ Budapešť/ 20:00/ cena lístka od 70,50 eur

BRYAN ADAMS – GET UP!

Kanadský rokový spevák zavíta do Rakúskej metropoly koncom mája tohto roku. Bryan bol viacnásobne nominovaný na cenu Grammy a jeho tri piesne k filmom (Everything I Do) I Do It for You, Have You Ever Really Loved a Woman?a I Finally Found Someone boli nominované na Oscara a päťkrát na Zlatý glóbus. Od roku 1998 má Adams aj svoju hviezdu na kanadskom chodníku slávy.

31.5./ Wiener Stadthalle – Halle D/ Viedeň/ 19:30/ cena lístka od 49,50 eur

RIHANNA

Populárna speváčka a herečka, talentovaná módna návrhárka, ikona popu a R&B… Táto barbadoská speváčka predala doposiaľ viac ako 150 miliónov nahrávok, čím sa zaradila medzi najpredávanejších umelcov na svete. Rihanna je držiteľkou 7 cien Grammy či 8 American Music Awards. Svoju šou odštartuje vo Viedni v auguste o 18:30.

10.8./ Ernst-Happel-Stadion/ Viedeň/ 18:30/ cena lístka od 68,75 eur

Prečítajte si tiež: Zistili sme pre vás: Viete kto všetko zavíta do Bratislavy v novom roku? Na týchto koncertoch môžete byť aj vy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM