Správy

OLO začne od pondelka odvážať bioodpad z domácností

Mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začne s odvozom biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu zo záhrad skôr ako pôvodne plánovala.

Ilustračný obrázok k článku OLO začne od pondelka odvážať bioodpad z domácností
6
Galéria
Zdroj: OLO a.s.

OLO začne so zberom bioodpadu už najbližší pondelok. V jedenástom týždni, teda v termíne 13. 3. – 17. 3. sa budú odvozy vykonávať z párneho aj nepárneho týždňa naraz u všetkých obyvateľov, ktorým bola doručená hnedá zberná nádoba. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.

Čo patrí do hnedých nádob

Následne od dvanásteho týždňa, teda od 20. 3. sa budú odvozy odpadu z hnedých nádob vykonávať podľa platného harmonogramu, v intervale jedenkrát za 14 dní. „Informáciu o tom, v ktorý deň sa vykonáva odvoz odpadu z hnedej nádoby, nájdu obyvatelia na nálepke, ktorú dostávajú spolu s hnedými nádobami. Prosíme obyvateľov, aby svoje hnedé zberné nádoby v odvozný deň sprístupnili a vyložili ich na miesto dostupné našej zvozovej technike,“ informuje Humeniková.

Do hnedých zberných nádob je potrebné umiestňovať kvety, štiepky, piliny, pokosenú trávu, malé kusy konárov, lístie, odpad z ovocia, zeleniny a burinu bez plastových vriec a iných obalov. Nepatria sem odpady z domácností živočíšneho pôvodu, mliečne a mäsové výrobky. V prípade, že nádoba bude obsahovať odpad, ktorý do nej nepatrí, nebude našimi zamestnancami vyprázdnená.

Spoločnosť OLO aj naďalej vykonáva distribúciu hnedých zberných nádob tým domácnostiam, ktoré si splnili svoju povinnosť a podali na magistráte žiadosť o zapojenie sa do systému zberu odpadu zo záhrad. Distribúcia prebieha šesť dní v týždni, od pondelka do soboty.

„Distribúcia kompostérov začne prebiehať predbežne v druhej polovici marca, o konkrétnom termíne budeme obyvateľov informovať,“ dodala hovorkyňa.

Ilustračný obrázok

Odvoz a likvidácia odpadu
6
Galéria
Zdroj: OLO a.s.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM