Nina Táborská Rôzne

OLO bojuje proti čiernym skládkam netradične. Pre Bratislavčanov zriadil špeciálny taxík

Neviete kam so starým nábytkom, kobercom, matracmi či ďalším objemným odpadom? Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) spustila novú službu, vďaka ktorej všetko odvezie za vás a navyše aj ekologicky zlikviduje.

Ilustračný obrázok k článku OLO bojuje proti čiernym skládkam netradične. Pre Bratislavčanov zriadil špeciálny taxík
Zdroj: TASR

OLO prichádza s novou službou pre Bratislavčanov. OLO TAXI – mobilný zberný dvor vás zbaví objemného odpadu aj odpadu, ktorý je možné spáliť v spaľovni (čalúnený nábytok, skrine, stoličky, stoly, postele, matrace, …).

„Táto služba však nie je určená na odvoz stavebného odpadu, elektrospotrebičov, biologicky rozložiteľného a nebezpečného odpadu,“ informuje OLO na svojej oficiálnej stránke.

Cena služby je 25 eur. Zahŕňa dopravu, nakládku odpadu vyloženého pred domom, jeho odvoz, vykládku aj ekologickú likvidáciu.

Cieľom novej služby je podľa spoločnosti OLO v prvom rade poskytnúť občanom Bratislavy pomoc s odstraňovaním objemného odpadu, ktorý je za bežných okolností potrebné odovzdať na zbernom dvore. „Obyvatelia ho často umiestňujú na kontajnerových stojiskách, čím vzniká neporiadok okolo kontajnerov a ten je správca nehnuteľnosti povinný riešiť dočistením za poplatok. Novou službou by spoločnosť chcela predchádzať aj vytváraniu čiernych skládok,“ píše ďalej OLO.

Objednať si netradičný taxík si môže každý občan žijúci na území Bratislavy na mailovej adrese olotaxi@olo.sk alebo telefonicky na Oddelení služieb zákazníkom.

Čítajte tiež: Viete kde sa zbaviť objemného odpadu? Čiernych skládok je v Bratislave viac než dosť. Pozor však na fotopasce

Foto:Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM