Alexandra Húsková Správy

Odstavovanie výrobných jednotiek v Slovnafte bude sprevádzať zvýšený hluk a zápach. Kde boli namerané najvyššie hodnoty hluku?

Spoločnosť Slovnaft pokračuje v opravách porúch na Etylénovej jednotke. V druhej polovici októbra budú odstavené aj ďalšie dve výrobné jednotky. Počas procesu odstavovania môžu byť obyvatelia vystavený zvýšenému hluku a zápachu. V septembri Slovnaft vykonal aj merania hluku.

Ilustračný obrázok k článku Odstavovanie výrobných jednotiek v Slovnafte bude sprevádzať zvýšený hluk a zápach. Kde boli namerané najvyššie hodnoty hluku?
Zdroj: TASR

V nadväznosti na informáciu o odstavení Etylénovej jednotky z prvého októbra, spoločnosť informuje, že v súčasnosti pokračuje odstávka Etylénovej jednotky a práce spojené s odstraňovaním poruchy a vzniknutých netesností.

Okrem týchto činností budú v druhej polovici mesiaca október odstavené výrobné jednotky Atmosférická destilácia 5 a Vákuová destilácia komplexu hydrokrak.

„Proces odstavenia výrobných jednotiek môže byť sprevádzaný zvýšenou úrovňou hluku a zápachu,“ priblížil Anton Molnár, hovorca Slovnaftu. „O nábehu Etylénovej jednotky a ďalších činnostiach, ktoré by mohli sprevádzať negatívne vplyvy na komfort života obyvateľov, budeme priebežne informovať,“ uviedol Molnár.

Viac informácií o sprievodných javoch pri činnosti rafinérie nájdete TU.

„Za prípadné nepríjemnosti sa ospravedlňujeme,“ uvádza sa v stanovisku spoločnosti.

Merania hluku

12. septembra boli v čase od 8:50 do 9:23 hod. vykonané kontrolné merania výšky hladiny hluku na vopred určených miestach.

Najvyššia nameraná hodnota 67 dB bola zistená na kontrolnom mieste Autovrak, ulica Svornosti o 8:55. Najnižšia hodnota 41 dB bola nameraná na kontrolnom mieste Podunajské Biskupice – Staromlynská ulica 2 o 9:15 a Podunajské Biskupice – ulica 8. mája o 9:23.

Priemerná nameraná hodnota výšky hladiny hluku za sledované obdobie mimo areálu SLOVNAFT, predstavuje 51 decibelov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM