Ľuba Lesná Samospráva

Odpočty starostov: Gabriela Ferenčáková: Rekonštrukcia škôlky, vybudovanie cyklotrasy

Pokračujeme v ankete so starostami mestských bratislavských častí. Tentoraz so starostkou Čunova Gabrielou Ferenčákovou.

Ilustračný obrázok k článku Odpočty starostov:  Gabriela Ferenčáková: Rekonštrukcia škôlky, vybudovanie cyklotrasy
Zdroj: Dnes24.sk

Čo sa vám z vašich predsavzatí podarilo splniť, na čo ste obzvlášť pyšná?

Dobudovala sa kanalizácia, rekonštrukcia komunikácie Dlhá ulica a projekt jej odvodnenia, cyklotrasa Eurovello 6, budova miestneho úradu prešla výraznou premenou a zrealizoval sa projekt revitalizácie verejných priestranstiev.

Komplexnou rekonštrukciou prešla kotolňa škôlky, Domu smútku a definitívne boli ukončené práce v areáli cintorína. Prebehla rekonštrukcia strechy požiarnej zbrojnice, ako aj výmena dverí, okien a brán.

Získali sme do vlastníctva budovu miestneho úradu a materskej školy s priľahlými pozemkami. Až na nepatrnú výmeru sme majetkovo usporiadali koridor vstupnej komunikácie Petržalská ulica na šírku 20 metrov.

Bola vypracovaná dokumentácia a vydané územné rozhodnutie na rekonštrukciu kaštieľa a sýpky, ako aj mnoho ďalších aktivít, ktoré nás tešia.

Čo sa vám naopak splniť nepodarilo a mrzí vás to?

Mrzí ma, že nedošlo k obnoveniu poskytovania lekárskej starostlivosti, keďže priestory bývalého zdravotného strediska sú v nevyhovujúcom sta­ve.

Ako ste vylepšili život:

Rodinám s deťmi?

Z dôvodu nepostačujúcej kapacity miest v materskej škole sme rekonštrukciou kotolne získali priestor na vybudovanie novej triedy, kde bolo potrebné zrealizovať aj komplexnú rekonštrukciu umyvárky, v blízkosti miestneho úradu pribudlo nové detské ihrisko.

Nezamestnaným?

Poskytli sme žiadateľom sociálnu výpomoc.

Dôchodcom?

Každoročne sa realizujú posedenia dôchodcov pri rôznych príležitostiach, zabezpečujeme výlet dôchodcov a dôchodcom nad 70 rokov poskytujeme vianočný príspevok.

Psíčkarom?

Naopak, mediálne známa chovateľka dlhoročne znepríjemňuje nezriadeným chovom psov život nielen susedom žijúcim v bezprostrednej blízkosti.

Bicyklistom?

Bola vybudovaná cyklotrasa Eurovello 6 po hranicu s Maďarskom.

Budete opäť kandidovať za starostku? Ak áno – prečo?

Áno kandidujem predovšetkým z dôvodu, že máme už pripravené a sčasti rozpracované projekty, ktoré by sme chceli v nasledujúcom volebnom období zrealizovať.

Doteraz na anketu odpovedali:

Starostka Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová, starostka Starého Mesta Tatiana Rosová, starostka Devína Ľubica Kolková, starosta Nového Mesta Rudolf Kusý, starosta Rače Peter Pilinský, starosta Petržalky Vladimír Bajan a starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM