Od Vás

Od vás: Lekár na pohotovosti na Antolskej ma vysmial, ešte v tú noc ma operovali v Ružinove

Čitateľ Martin podal žiadosť o prešetrenie svojho prípadu na Ministerstvo zdravotníctva a má v pláne podať podnet aj na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Ilustračný obrázok k článku Od vás: Lekár na pohotovosti na Antolskej ma vysmial, ešte v tú noc ma operovali v Ružinove
6
Galéria
Zdroj: TASR

Ďalšie pochybenie v nemocnici? Silné bolesti pod pravým rebrom prebudili Martina, ktorý sa rozhodol ísť na pohotovosť do Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v Ružinove, kde ho vyšetrili a po utíšení bolestí ho prepustili. Ošetrujúci lekár ho upozornil, aby v prípade návratu bolesti navštívil svojho obvodného lekára, prípadne ktorúkoľvek pohotovosť.

Zlyhanie personálu na Antolskej

„Pre pokračujúce silné bolesti som navštívil obvodného lekára, kde ma ošetrila zastupujúca lekárka. So znepokojením mi predpísala lieky a povedala, aby som okamžite išiel na pohotovosť, ak do pár hodín bolesť neustúpi. Dala mi výmenný lístok s prosbou o odborné vyšetrenie brucha,“ hovorí Martin.

Bolesť neprešla, dokonca zosilnela. Večer sa dal Martin zaviesť na urgentný príjem do UNB sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici. Po dlhých minútach čakania v silných kŕčoch sa konečne dostal do ambulancie. „Podal som lekárovi lekárske správy z Centrálneho príjmu a výmenný lístok od obvodnej lekárky. Ordinujúci lekár len krútil hlavou, že čo tam robím, že všetky výsledky z ranných vyšetrení sú v poriadku. Úplne ignoroval moje silné bolesti a aj odporúčanie obvodnej lekárky. Na jej odporúčanie o vyšetrenie mi len povedal, že sa ma tým len rýchlo zbavila, namiesto toho, aby mi predpísala poriadne lieky od bolesti," opisuje svoj traumatický zážitok Martin s tým, že lekár trval na tom, že nepatrí na chirurgickú pohotovosť.

V nemocnici na Antolskej ho údajne nevyšetrili a podľa Martinových slov bol prístup lekára arogantný. Martin stratil trpezlivosť a z ambulancie odišiel. Z návštevy pohotovosti na Antolskej si vyhotovil zvukovú nahrávku, ktorú chce použiť ako dôkaz.

Urgentná operácia

Z nemocnice odišiel a namieril si to rovno na Urgentný príjem do Ružinova, kde ho podľa jeho slov vyšetrili, urobili odbery a do pár hodín operovali. „Lekár na pohotovosti na Antolskej ma vysmial a v Ružinove ma ešte v ten večer pre akútny zápal hrubého čreva operovali,“ uviedol Martin.

O stanovisko sme požiadali aj Univerzitnú nemocnicu. „Diagnóza, ktorá bola pacientovi stanovená, má svoju dynamiku a v priebehu niekoľkých hodín sa vyvíja. Všetky vyšetrenia, ktoré si zdravotný stav pacienta v danej chvíli vyžadoval, mu boli v nemocnici v Ružinove zrealizované, pacient bol po vyšetreniach, u ktorých sa nepreukázal žiadny nález, prepustený domov s tým, že ak sa mu stav zhorší, je potrebné navštíviť lekára,“ uviedla k prípadu hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Potvrdila, že pacient ešte v ten deň navštívil Nemocnicu sv. Cyrila a Metoda. Tu sa ale tvrdenia pacienta a stanovisko nemocnice rozchádzajú, pretože nemocnica tvrdí, že mu ošetrujúci lekár chcel vykonať nové vyšetrenie. „To však pacient z nevysvetliteľných dôvodov odmietol a z nemocnice odišiel. Navyše sa podľa slov personálu nemocnice správal neadekvátne a ošetrujúcemu lekárovi a sestre sa vyhrážal,“ dodala Kliská.

Pochybenie nepripúšťajú

Prečo ho ale vzápätí hospitalizovali v Ružinove a následne operovali, neuviedla. Tiež je zarážajúci prístup personálu na pohotovosti Antolská, keďže evidentne zlyhali v komunikácii s pacientom v bolestiach.

Tiež sa naskytuje otázka, kto by prebral zodpovednosť, ak by pacientovi zapálené slepé črevo prasklo a bol by tak v priamom ohrození života.

Hovorkyňa sa bráni a tvrdí, že: „podľa našich zistení a informácií, ktoré sme dostali od samotného ošetrujúceho lekára, jeho nadriadeného a ostatného zdravotníckeho personálu, lekár postupoval správne“.

Čitateľ Martin preto podal žiadosť o prešetrenie ako na Ministerstvo zdravotníctva, tak aj má v pláne podať podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Prípad budeme naďalej sledovať.

Univerzitná nemocnica Bratislava na Antolskej ulici
5
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM