Správy

Obyvatelia Jaroviec si za využívanie verejného priestranstva priplatia

Zastupiteľstvo mestskej časti Jarovce schválilo zmeny vo VZN týkajúce sa doby plnenia a výšky sadzby dane za využívanie verejného priestranstva a rokovacieho poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Jaroviec si za využívanie verejného priestranstva priplatia
Zdroj: TASR

Za využívanie verejného priestranstva obyvatelia v Jarovciach zaplatia viac ako dosiaľ. Miestne zastupiteľstvo tejto mestskej časti Bratislavy schválilo v utorok (21. 6.) dodatky, ktorými sa dopĺňa Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o miestnych poplatkoch.

Zmeny vo VZN sa týkajú doby platenia a výšky sadzby dane za využívanie verejného priestranstva.

„Občanov sa najviac dotkne zmena doby jeho bezplatného užívania. Dosiaľ mohol každý občan bez úhrady využívať verejné priestranstvo na umiestnenie skládky pol roka, teraz sme to skrátili, takže za jeho obsadenie sa bude platiť už po dvoch týždňoch,“ povedal starosta Jaroviec Pavel Škodler, ktorý od tohto opatrenia očakáva väčší poriadok v obci.

Miestny úrad poplatok vyrubovať nebude v tom prípade, ak jeho výška nedosiahne aspoň päť eur, pretože je to z finančného hľadiska nerentabilné.

Nový rokovací poriadok

Poslanci na utorkovom rokovaní schválili aj nový rokovací poriadok samosprávy, v ktorom sa obmedzuje predkladanie materiálov podľa časového harmonogramu.

„Od augusta už poslanci nebudú môcť dodávať materiály neskôr ako osem dní pred prípravou zasadnutia. Ak ich donesú, alebo pošlú, nebudeme ich akceptovať. Takisto sa už nebude môcť prerokúvať v bode rôzne materiál, ktorý sa dotýka rozpočtu alebo investičných záležitostí, ani meniť program zasadania, ak už bude odhlasovaný,“ uviedol Škodler, podľa ktorého nový rokovací poriadok prinesie na rokovania zastupiteľstva väčší poriadok a kultúru.

Čítajte aj: Jarovce budú mať v rozpočte na budúci rok prebytok vyše 640-tisíc eur

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM