Rôzne

Obrnené vozidlá aj obľúbené dynamické ukážky: Začal sa veľtrh obrannej techniky IDEB

Na výstavisku sa počas troch dní predstaví 72 vystavovateľov zo 17 krajín. Veľtrh potrvá do piatka (27. 8.).

Ilustračný obrázok k článku Obrnené vozidlá aj obľúbené dynamické ukážky: Začal sa veľtrh obrannej techniky IDEB
11
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V Bratislave sa v stredu začal medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB 2021. Slávnostne ho otvorili premiér Eduard Heger a minister obrany Jaroslav Naď (obaja OĽANO), náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR Daniel Zmeko a výkonný riaditeľ akciovej spoločnosti Incheba Alexander Rozin.

Technika a bezpečnosť

Na výstavisku sa počas troch dní predstaví 72 vystavovateľov zo 17 krajín. Veľtrh potrvá do piatka (27. 8.).

Okrem výrobcov obrannej techniky sú na veľtrhu zastúpené aj spoločnosti zabezpečujúce kybernetickú a sieťovú bezpečnosť. Rovnako IDEB reaguje aj na pandémiu ochorenia COVID-19, zúčastňujú sa ho preto firmy ponúkajúce vysokovýkonné germicídne žiariče či dezinfekčné systémy.

Súčasťou programu sú aj dynamické ukážky, v rámci ktorých sa počas všetkých troch dní v Inchebe predstaví veliteľstvo síl pre špeciálne operácie s novou technikou, ale aj Vojenská polícia.

Odbornými garantmi IDEB sú Ministerstvo obrany SR a Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu SR. Prehliadka sa uskutočnila naposledy v roku 2018, koná sa v dvojročných cykloch. Pre pandémiu ju vlani presunuli na tento rok.

Otváracie hodiny:

streda 9:00 – 18:00 hod.

štvrtok 10:00 – 18:00 hod.

piatok 10:00 – 16:00 hod.

Vstupné zakúpené na mieste – režim OTP – 20 eur, vstupné zakúpené online – režim OTP – 15 eur, vstup pre širokú verejnosť vo štvrtok a v piatok od 13.00 hod. – exteriér – režim OTP – 1 euro, deti a mládež do 15 rokov zadarmo (vstup do výstavných hál zakázaný).

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM