Rôzne

OBRAZOM : Výstava kvetín Flóra otvorila svoje brány pre milovníkov rastlín

Medzinárodný veľtrh kvetín Flóra Bratislava 2016 otvorili dnes v areáli Incheby. Jeho 37. ročník potrvá do nedele 1. mája v hale B a na vedľajších voľných plochách.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM : Výstava kvetín Flóra otvorila svoje brány pre milovníkov rastlín
Zdroj: TASR

Na Flóre sa so svojimi kvetinovými, záhradníckymi produktmi a službami predstavuje 185 vystavovateľov zo SR, ČR, Maďarska, Francúzska, Poľska, Nemecka, Talianska a Holandska.

„Tento rok máme ako kvet Flóry sandersoniu, ktorý sa v našich kvetinárstvach veľmi neobjavuje a je dosť neznámy. Pre jeho pôsobivú jemnosť by sme ho radi predstavili verejnosti, aby sa ho naučili používať, čo vlastne býva hlavným cieľom toho, ako kvet Flóry vyberáme,“ zdôvodnila Katarína Kullová z firmy Záhradné centrum Kulla, ktoré tento veľtrh organizuje od roku 1993.

V pestrofarebnej expozícii sú rezané kvetiny, črepníkové rastliny, okrasné dreviny, semená, suché a umelé kvetiny, sadovnícke úpravy, keramika, plasty, fontány, rôzny dekoračný materiál, prípravky na ošetrovanie a prihnojovanie rastlín, obalová technika, drobná mechanizácia, stroje a zariadenia, zavlažovacie systémy, záhradné stavby a nábytok, skleníky, odborná literatúra, poradenská činnosť, vinárske a vinohradnícke zariadenia i potreby.

Čítajte aj: Ekotopfilm – Envirofilm prinesie rekordný počet dokumentov.

Aranžovanie kvetov, i program pre nevesty

Tradičnou súčasťou je sprievodný program. Okrem súťaží vo viazaní a aranžovaní kvetov sú rôzne ukážky a nápady domácich majstrov či floristická show. Nechýba poradenstvo ani prednášky.

„Radovan Matúš bude hovoriť o spracovaní organického odpadu pomocou kalifornských dážďoviek. Záujemcovia sa veľa dozvedia o ošetrovaní a pestovaní orchideí aj kaktusov. V bohatšom programe ako inokedy je aj svadobná kytica a obliekanie nevesty, o čo sa postará módny návrhár a florista Robert Bartolen,“ dodala Katarína Kullová.

Svoju zručnosť preukážu aj študenti stredných záhradníckych škôl z Malinova a Piešťan. Nitrianska bonsajová škola predvedie ukážky tvarovania a drôtovania týchto najmenších stromčekov.

Čítajte viac: Prečo v Bratislave odstránili toľko stromov? Mesto predstavilo nové plány starostlivosti o zeleň

Výstava kvetín Flóra 2016
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM