Rôzne

OBRAZOM: Na mieste zbúranej časti Bezručovej už stoja tri podlažia

Rekonštrukcia budovy bývalej nemocnice na Bezručovej ulici napreduje každým dňom. Celý komplex by mal byť dokončený v marci 2019.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Na mieste zbúranej časti Bezručovej už stoja tri podlažia
12
Galéria

Na rekonštrukciu bývalej nemocnice v Starom Meste sme sa boli naposledy pozrieť v auguste minulého roku, kedy prebiehali práce na podzemných parkovacích podlažiach. Odvtedy sa rekonštrukcia projektu Bezručova Residence od spoločnosti Bezručova Invest výrazne posunula vpred, o čom sa môžete presvedčiť v našej galérii.

Podlažia sa dvíhajú do výšky

Práve kvôli podzemným garážam musel investor zbúrať časť budovy Bezručova 3, konkrétne medzi hlavným vchodom a pamiatkovo chráneným objektom Bezručova 5. To okamžite vyvolalo medzi mnohými Bratislavčanmi búrku nevôle.

Momentálne sa diera po zbúranej časti pomaly zaceľuje. Nad tromi podzemnými podlažiami už stoja aj tri nadzemné podlažia. Po dokončení bude mať Bezručova 3 celkovo šesť nadzemných podlaží a bude slúžiť predovšetkým na bývanie. Objekt Bezručova 5 zostane v nezmenenej forme.

„Po rekonštrukcii sa Bezručova premení na polyfunkčný komplex, ktorý ponúkne 111 obytných jednotiek a vyše 3-tisíc štvorcových metrov kancelárií. Okrem toho by malo pribudnúť aj niekoľko komerčných jednotiek, okrem gastra to budú aj zdravotnícke zariadenia,“ informuje portál Bratislava YIMBY.

Podľa posledných informácií by mal byť celý komplex Bezručova Residence dokončený v marci budúceho roku.

Rekonštrukcia Bezručova (február 2018)
12
Galéria
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM