Aktualizované Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: Bežná asanácia budovy sa skončila padnutou stenou a lešením priamo na trolejbuse s cestujúcimi

Oproti budove CDCP SR sa včera vykonávala asanácia budovy realizovaná súkromnou spoločnosťou. Zrejme nepozornosť na stavbe spôsobila poškodenie budovy, čo malo za následok pád steny spolu s lešením a to priamo na trolejové vedenie a stojaci trolejbus plný cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Bežná asanácia budovy sa skončila padnutou stenou a lešením priamo na trolejbuse s cestujúcimi
Zdroj: TASR

Trolejbus jazdil v smere jazdy na Mickiewiczovu ulicu keď na Ul. 29 augusta stál v dopravnej zápche. V tom sa ozval hluk a časť steny aj s lešením sa zrútili priamo na vozidlo a trakčné vedenie. Udalosť sa stala na Ul. 29. augusta v úseku medzi ulicami Špitálska a Mickiewiczova o 18:14 večer na úrovni centrálneho depozitára cenných papierov SR (CDCP SR).

V trolejbuse naštastie neprišlo k zraneniam. Podľa svedkov sa pritom vo vozidle v tom čase nachádzalo približne 20 osôb.

„Sedel som v aute a za mnou bol trolejbus. Bola klasická zápcha. Potom som si všimol, že vedľa mňa niekto zo stavby začal mávať rukami a chytať sa za hlavu. Pozrel som sa dozadu a videl som, ako bager zhadzuje stenu a začína to celé padať. Už som zazrel len ako sa zrútilo lešenie, no rýchlo som z miesta išiel preč. Všade zostalo veľmi veľa prachu, panika však na mieste nebola," povedal pre Bratislava24.sk očitý svedok.

Z bezpečnostných dôvodov dopravný podnik okamžite nariadil vypnutie trakčného vedenia. Na mieste zasahovali hasiči, polícia, dopravný dispečing aj pracovníci z útvaru trakčného vedenia.

V čase o 21:20 sa so súhlasom polície začali práce na odstraňovaní následkov udalosti. Pracovníci firmy rozobrali spadnuté lešenie, doprava však bola odklonená, cestná komunikácia uzavretá a MHD bola zabezpečená náhradnými autobusmi.

Po odstránení lešenia z trolejbusu bolo vozidlo odtiahnuté a začalo sa aj s odstraňovaním sutín a časti priečelia budovy, ktoré bolo naklonené do ulice a hrozilo jeho spadnutie na chodník a vozovku.

Vzhľadom na to, že išlo o starý typ trolejbusu Tr15, DPB predpokladá minimálne škody,“ informuje Dopravný podnik Bratislava. Následky udalosti boli úplne odstránené až o jednej hodine ráno, rovnako až o tomto čase bola ukončená aj uzávierka ulice. Udalosť je predmetom policajného vyšetrovania.

Prečítajte si tiež: Na Ulici 29. augusta sa zrútilo lešenie priamo na trolejbus

Lešenie spadlo priamo na trolejbus
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM