Správy

OBRAZOM: Aktivisti vo Vajnoroch protestovali proti návrhu rozšírenia diaľnice

Aktivisti dnes na frekventovanej ceste vo Vajnoroch a na Seneckej ceste vyjadrili nesúhlas s rozšírením diaľnice bez kolektorov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Aktivisti vo Vajnoroch protestovali proti návrhu rozšírenia diaľnice
7
Galéria
Zdroj: TASR

Proti navrhovanému rozšíreniu diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou dnes krátko po 16. hodine protestovali aktivisti z občianskeho združenia Triblavina a obyvatelia obcí Ivanka pri Dunaji, Bernolákovo, Chorvátsky Grob i bratislavskej mestskej časti Vajnory.

Protest na dvoch miestach

Protestovalo sa na dvoch miestach približne 15 minút. V centre Vajnôr pred zdravotným strediskom na Roľníckej ulici obyvatelia a aktivisti prechádzali po priechode pre chodcov. Druhý protest sa konal na Seneckej ceste v približne rovnakom čase v priestore pred priemyselným parkom.

Aktivisti trvajú na tom, aby kolektory boli súčasťou rozšírenia. „Mali by odľahčiť regionálnu dopravu a zabezpečiť bezpečnejšiu a plynulejšiu dopravu na diaľnici aj na regionálnych cestách,“ vysvetlil starosta Vajnôr a člen združenia Triblavina Ján Mrva.

„Chceme, aby vláda, ministerstvo dopravy a Národná diaľničná spoločnosť (NDS) stavali diaľnice podľa schválenej koncepcie dopravy a povolení. Sme proti výstavbe ciest a diaľnic, ktoré vyhovujú iba developerom,“ tvrdia aktivisti. Cieľom dnešného protestu bolo podľa ich slov dosiahnuť, aby sa stavalo v súlade s dopravnou koncepciou Bratislavského samosprávneho kraja vypracovanou odborníkmi.

Protest proti návrhu rozšírenia diaľnice
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM