Rôzne

Obľúbená piváreň, historická budova v Starom Meste a priestory fotocafe

Prenajať si historickú budovu pod zámienkou zriadenia „Stredoeurópskeho domu fotografie“ a prevádzkovať v nej fotocafe – prečo nie? Sme však v pivárni.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená piváreň, historická budova v Starom Meste a priestory fotocafe
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Stupavar Beer Pub je bratislavským fanúšikom piva dobre známy. Keď vám vysmädne, priateľský personál vám načapuje svetlú jedenástku, polotmavú dvanástku či svetlú IPU štrnástku.

Fotocafe

Ako však vo svojom blogu upozornil Matej Hlôška, v zmluve o nájme nebytových priestorov medzi Hlavným mestom Slovenskej republiky Bratislava a OZ FOTOFO nie je ani zmienky o účele prenájmu. V zmluve sa píše o zriadení a prevádzkovaní Stredoeurópskeho domu fotografie. Ten nájdete v budove na poschodí.

„Určite sa to nemôže volať Stupavar Beer Pub. To by ste platili nájom podľa cenovej mapy a ten by bol vysoký, kvalifikovanej konkurencii by ste rýchlo podľahli. Ale keď vytvoríte dojem kultúrnej, priam neziskovej ustanovizne, dajú vám budovu aj s pivnicou za korunu (0,03€) za rok,“ píše vo svojom blogu Hlôška.

Podľa zmluvy nesmú prenajaté priestory ďalej prenajímať tretiemu subjektu ani v nich prevádzkovať krčmu. Podľa odpovede, ktorú Hlôška dostal od mesta, však nájomca oznámil, že prevádzkovanie fotocafe je súčasťou Stredoeuópskeho domu fotografie.

Ak by ale nejaký turista hľadal Stredoeurópsky dom fotografie a očakával pri vstupe do historickej budovy fotocafe, možno by aj zostal (príjemne?) prekvapený.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM