Tomáš Stupavský Samospráva

O mestské komisie majú záujem aj občania. Za členov sa ich prihlásilo až 330

O členstvo v jednej z ôsmich bratislavských mestských komisií ako neposlanec, ktoré fungujú pri mestskom zastupiteľstve, bol veľký záujem z radov občanov. Na magistrát hlavného mesta bolo doručených celkovo 330 žiadostí.

Ilustračný obrázok k článku O mestské komisie majú záujem aj občania. Za členov sa ich prihlásilo až 330
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Až 62 kandidátov sa prihlásilo do Komisie územného a strategického plánovania, životného prostredia a výstavby. Ďalších 60 neposlancov sa prihlásilo do Komisie dopravy a informačných systémov a do Komisie pre školstvo, vzdelávanie a šport sa hlásilo 48 záujemcov.

Niektoré komisie už rozhodli o svojich budúcich členoch

Väčšina mestských komisií už rozhodla o konkrétnych počtoch neposlancov, ktorí budú v komisiách pracovať a spomedzi uchádzačov vybrala aj konkrétnych budúcich členov. Tí budú riadnymi členmi komisií s riadnym hlasovacím právom. Pri výbere členov z radov odbornej verejnosti zavážili aj skúsenosti a predošlá práca uchádzača z danej oblasti.

Jednotlivé návrhy komisií dnes odobrilo aj mestské zastupiteľstvo. Komisia dopravy a informačných systémov bude mať sedem členov z radov neposlancov a Komisia pre cestovný ruch a medzinárodnú spoluprácu bude mať šiestich členov – neposlancov.

Komisiu pre školstvo, vzdelávanie a šport posilní päť členov z radov neposlancov, konkrétne traja pre oblasť školstva a dvaja pre šport. Štyroch členov – neposlancov bude mať Komisia sociálnych vecí, zdravotníctva a rozvoja bývania a tiež Komisia pre ochranu verejného poriadku.

Bez neposlancov zatiaľ tri komisie

„Bez neposlancov zostávajú zatiaľ tri komisie, ktoré budú svojich členov z radov uchádzačov vyberať na svojich marcových zasadnutiach. Komisia územného a strategického plánovania, životného prostredia a výstavby rozhodla zatiaľ o tom, že prijme siedmich uchádzačov, o konkrétnych menách ešte nerokovala,“ uviedla hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Ako ďalej Skokanová informovala rozhodovanie čaká aj Komisiu kultúry a ochrany historických pamiatok a Komisiu finančnej stratégie a pre správu a podnikanie s majetkom mesta, ktoré zatiaľ o počte členov – neposlancov nerozhodli.

Okrem toho pôsobia pri mestskom zastupiteľstve dve ďalšie komisie – Komisia mandátová a Komisia na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov mestského zastupiteľstva – v nich však neposlanci nepracujú.

Prečítajte si tiež: Bratislavčania majú možnosť sa prihlásiť do mestských komisií

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM