Správy

O krajské dotácie na podporu turizmu sa uchádza 62 projektov

V rámci výzvy Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu zaregistroval kraj celkovo 62 projektov.

Ilustračný obrázok k článku O krajské dotácie na podporu turizmu sa uchádza 62 projektov
6
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Každý jeden zo 62 podaných projektov bude posudzovaný odbornou komisiou a jej odporúčania budú podkladom pre schvaľovanie v Zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Rozdelených bude štvrť milióna

Súhrnná požadovaná finančná podpora všetkých projektov dosahuje 1 342 214 eur. Pre Bratislavskú regionálnu dotačnú schému (BRDS) na podporu turizmu bolo poslancami župného zastupiteľstva schválených 249 600 eur.

„Akýkoľvek nápad, ktorý by mohol viesť k podpore a rozvoju cestovného ruchu v Bratislavskom kraji župa víta a podporuje. To je aj zámerom dotačnej schémy. Keď niekto chce svoju atrakciu zveľadiť alebo príde s novým moderným nápadom, tak župa môže prispieť do 20-tisíc eur,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Kontrolujú žiadosti

Hovorkyňa BSK Lucia Forman informovala, že v súčasnosti sa zaregistrované žiadosti kontrolujú, či spĺňajú formálne náležitosti. „Tie, ktoré týmto kontrolným procesom prejdú, bude následne hodnotiť komisia zložená z 11 odborníkov v oblasti turizmu,“ dodala.

Zámerom dotačnej schémy je podpora tvorby a rozvoja kľúčových produktov destinácie „Bratislavský kraj“. Schéma slúži ako nástroj systémovej finančnej podpory pre všetky oprávnené subjekty pôsobiace v kraji v oblasti cestovného ruchu. Okrem turizmu podporuje BSK dotačnou schémou aj kultúru, rozvoj vidieka a šport.

Ilustračný obrázok

Unikátne cykloprojekty BSK
6
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM