KAW Rôzne

Novinky na Kamzíku: Koniec konfliktom medzi cyklistami a turistami

Počas prechádzky na Kamzíku zbystrite pozornosť. Počas stavby nového chodníka sa tam budú pohybovať nákladné autá a stavebné mechanizmy.

Ilustračný obrázok k článku Novinky na Kamzíku: Koniec konfliktom medzi cyklistami a turistami
46
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Aj vás niekedy dokázali poriadne naštvať cyklisti rútiaci sa závratnou rýchlosťou po chodníku pre peších? Uskakovaniu a stresom turistov a bežcov na Kamzíku by mal byť čo nevidieť koniec.

Nový chodník pre peších

Organizácia Mestské lesy v Bratislave (MLB) chce dať bodku za konfliktmi cyklistov a peších turistov na ceste medzí Kamzíkom a Snežienkou. Projekt rozšírenia frekventovanej tzv. U-cesty by mal potešiť najmä tých, ktorí prídu do lesa bez dopravných prostriedkov, teda aj bez bicykla.

„Pri budovaní asfaltky v minulosti bol vytvorený aj súbežný násyp, z ktorého teraz odstraňujeme burinu a vznikne tu paralelný 1,5 metra široký lesný chodník. Povrch nebude asfalt, ale uvalcovaný jemný makadám,“ približujú projekt MLB.

Asfaltová cesta bude naďalej spoločným priestorom pre peších aj cyklistov. Nový chodník však bude vyhradený len pre peších.

Pozor na nákladiaky!

„Nový chodník je súčasťou väčšieho balíka opatrení, ktoré budeme realizovať na sporných úsekoch, kde dochádza ku konfliktom medzi cyklistami a pešími,“ dodávajú MLB.

Práce budú prebiehať zhruba do polovice decembra. Na prechádzke na Kamzíku preto zbystrite pozornosť – budú sa tam pohybovať nákladné autá a stavebné mechanizmy.

Mestské lesy bez bariér

Na Kamzíku pracujú aktuálne MLB aj na dobudovaní bezbariérového prístupu k nedávno otvorenému WC. Chodník bude široký 1,5 metra a bude z vodopriepustného betónu. Pribudne aj nová rampa smerom k lanovke od promenády.

„Postupne chceme najviac navštevované rekreačné areály urobiť maximálne komfortné aj pre hendikepovaných návštevníkov a rodičov s detským kočíkom,“ plánujú MLB.

Mestské lesy v Bratislave, Bratislavský lesopark, Železná studnička, Kamzík
46
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM