Rôzne

Nová rozhľadňa pod Kamzíkom je oficiálne otvorená, výhľad však veľmi neočaril

Od dnešného dňa je turistická rozhľadňa na lúke Americké námestie pod Kamzíkom oficiálne otvorená.

Ilustračný obrázok k článku Nová rozhľadňa pod Kamzíkom je oficiálne otvorená, výhľad však veľmi neočaril
Zdroj: TASR

Výstavba turistickej rozhľadne bola súčasťou projektu Milión pre Bratislavu, ktorý predstavil ešte začiatkom leta verejnosti primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Turistická rozhľadňa je vysoká 15 metrov a je postavená v nadmorskej výške 380 metrov.

„Rozhľadňa je postavená z červeného smreku a jej architektúra nie je náhodná, je to dielo architekta,“ priblížil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Jeden z nich sme dnes otvorili. Táto rozhľadňa stála celkovo 33-tisíc eur. Sú to financie, ktoré sme ušetrili, ale je tu aj časť poslaneckých priorít mestského poslanca Tomáša Korčeka,“ uviedol primátor.

Z rozhľadne je síce výhľad len na jedinú stranu Bratislavy, no v jej okolí sa zabavíte tiež. Na lúke si môžete zahrať niekoľko zábavných hier ako pingpong či volejbal.

Pribudnú grily aj altánky

Primátor prisľúbil aj nové grily, opravy altánkov, vyhliadkovú vežu a domček na strome. Tieto projekty sú tiež financované z projektu mesta s názvom „Milión pre Bratislavu“.

„Mestské lesy v Bratislave plánujú aj menšiu revitalizáciu celého okolia. Pribudnú suché toalety, nové miesta na opekanie. Turistická rozhľadňa bude slúžiť širokej verejnosti,“ informovala Jana Znášiková z Mestských lesov v Bratislave.

V novembri 2016 bude podľa Znášikovej dokončený aj náučný chodník pre menšie deti s drevenými plastikami zvierat, ktoré žijú v našom lese. Na chodníku, ktorý začína na Železnej studničke smer Kačínska dolina sa bude nachádzať desať zastávok a chodník bude končiť v obľúbenom areáli na Kačíne.

Mestské lesy napredujú

V lete boli na území bratislavských mestských lesov zrekonštruované viaceré cesty. Na troch frekventovaných úsekoch sa zrekonštruovalo takmer 3-tisíc kilometrov lesných ciest. Lesná cesta Lamač (smer Kačín), lesná cesta nad Račou a lesná cesta Sliva – Malý Slavín tak majú nový povrch. Začalo sa aj s rekonštrukciou vodných nádrží na Železnej studienke a výstavbou altánkov.

Čítajte aj: Zašportujte si na Partizánskej lúke

Nová rozhľadňa pod Kamzíkom
8
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM