KAW Rôzne

Zašportujte si na Partizánskej lúke

Možno chodievate na prechádzky na Partizánsku lúku v blízkosti Železnej studienky a ani netušíte, čo všetko ponúka.

Ilustračný obrázok k článku Zašportujte si na Partizánskej lúke
Zdroj: internet

Partizánska lúka je súčasťou Bratislavského lesoparku, ktorý v mene mesta spravuje mestská organizácia Mestské lesy. Nachádza sa na južnom okraji chránenej oblasti Malé Karpaty. Preteká ňou potok Vydrica, ktorý v strednej časti toku zásobuje vodou štyri rybníky.

Patrizánska lúka nie je len areálom na detské hry, ponúka mnoho iných možností aktívneho oddychu. Môžete si tu s priateľmi zahrať futbal, volejbal či basketbal. Vyskúšať si petang alebo stolný tenis. Na uvoľnenie svalstva a natiahnutie pred behom odporúčame posilniť sa na fitnesovej zostave.

Minifutbal

Minifutbalové ihrisko s povrchom z umelej trávy s rozmermi 30×16 metrov je celé uzavreté pevnými mantinelmi a ochrannou sieťou, vrátane stropu.

Môžete ho využiť kedykoľvek, keď nie je obsadené. Ak chcete mať istotu, môžete si ho rezervovať za poplatok 7 eur na hodinu bez osvetlenia. Ak si chcete zahrať večer, pripočítajte ešte 3 eurá za svetlá na ihrisku. K tomu, tiež za poplatok, môžete využiť prístrešný altánok Futbalka s kapacitou okolo 30 miest.

V altánku si posedíte na štyroch mobilných laviciach pri veľkom stole. Ak máte chuť sa pri športe posilniť, môžete využiť gril.

Asfaltové ihrisko

Volejbal a basketbal si môžete zahrať na asfaltovom ihrisku s rozmermi 24×13m. Ak ste noční vtáci, je tu tiež možnosť zapnutia verejného osvetlenia. Ihrisko je k dispozícii bez poplatku a otvorené je denne. Výnimkou je iba organizovanie turnajov.

Zarezervovať si ho môžete za poplatok 3,30 eurá na hodinu. Na mieste vám požičajú lopty aj volejbalovú sieť.

Petanque a ping pong

Obľúbenú francúzsku hru petanque si na Partizánskej lúke môžete zahrať na ihrisku s rozmermi 15×4 metre. S priateľmi sa určite pomestíte na dve dráhy. Ťažké gule, ktoré sú súčasťou hry, nemusíte nosiť z domu. Dajú sa požičať na mieste.

V blízkosti pitnej fontánky sa nachádzajú aj dva stolnotenisové stoly. Nič vám nebráni vyskúšať si svoju šikovnosť v narábaní s malou loptičkou. U správcu si môžete požičať rakety a lopty.

Altánok „Futbalka“

K minifutbalovému ihrisku na Partizánskej lúke môžete za poplatok sto eur na deň využiť aj prestrešený altánok Futbalka s kapacitou 30 až 40 miest. Keďže má zabezpečený prívod elektriny a osvetlenie, je ideálnym miestom na večernú party po športovom výkone.

Ihrisko aj altánok si môžete rezervovať od pondelka do piatka na telefónnom čísle 0911 929 992.

Správcu areálu nájdete v objekte každý deň počas celého týždňa od 8:00 do 20:00 h.

Čítajte aj: Od dnešného dňa bude môcť na Železnej studničke parkovať viac áut

Železná studnička
11
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM